Željko Obradović zablistao posle prve pobede Partizana u Evroligi, pa poručio: "Ne bi bilo normalno..."

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 7

Košarkaši Partizana upisali su pobedu u tređoj rundi Evrolige protiv Bajerna 86:78 i tako došli do premijernog slavlja u novoj sezoni.

Posle meča se javnosti obratio trener Partizana Željko Obradović i nije bilo zadovoljan konstatacijom novinarke da je bilo pada na kraju meča.

- Mogu da objasnim da je ekipa igrala izvanredno i prezadovoljan sam kako smo odigrali.

Raspoređena je minutaža igračima pred Makabi.

- Naravno da je to veoma bitna stvar, znali smo da za manje od 48 sati igramo protiv tima koji je dobio dva razlike. I nama i njima sledi bitna utakmica, bitno je da smo iskoristili više igrača, jedino je Frenk igrao 27 minuta, svi ostali 22. To uopšte nije loše.

Ističe da tim napreduje iz meča u meč.

- Mi radimo, bez obzira na prve dve utakmice u Evroligi, rekao sam igračima da verujem u njih i postoji kvalitet i da ćemo uraditi dosta pozitivnih stvari, oni su svesni da je Evroliga takmičenje koje se igra na dve lopte, kontrolisali smo utakmciu u svakom pogledu. Ni u jednom pogledu utakmica nije dolazila u pitanje.

Istakao je da ne bi bilo normalno da tim izgleda kao da je dugo na okupu.

- Ne bi bilo normalno da u ovom momentu izgledamo kao da zajedno igramo dve godine ili tri, već dva meseca smo zajedno. Neke stvari prepoznajemo, neke ne, večeras smo igrali pametno, nešto nam je falilo možda u trenucima, ali se generalno dižemo. Igrači sve više se hvataju kako želimo da igramo, pogotovo kada se utakmica priprema, kada znaš kako treba da se napada i brani.

Za njega nema neočekivanih rezultata u Evroligi.

- Ne znam za koga su neočekivani rezultati, mene ništa ne može da iznenadi, bilo ko može da pobedi bilo koga, mislim da je prerano da se priča, nijedan tim nije u specijalnoj formi. Stignem da pogledam dosta utakmica, mislim da svi traže formu i svi... Da se ekipa uigrava i da iz dana u dan igramo sve bolje.

Procenat šuta je posledica rada na treningu.

- Pa ne, posledica dobrog procenta šuta je ono na čemu insistiramo, da poštujemo prosto i tajming i da se očigledan kvalitet pretoči u otvorene šuteve. To nam je falilo u prve dve utakmice, sad je bolje. Utakmicu smo feonomenalnim šutem otvorili, dobri su procenti, tako treba da nastavimo, igrači prihvataju na onome što insistiram, nekda ima problema, ali to je i normalno.

Pohvalio je Nakića i Balšu, ali i neke pecnuo zbog odbrane.

- Imali su i oni njihove minute na terenu, ja svakom od igrača verujem, imali smo četiri igrača van, dva juniora, plus Majk i Vašington za koga znate situaciju. Videćemo, biće konkurenti. Bilo je momaka koji su odigrali izvanredno, bilo je nekih u odbrani i nekih koji... Ali ne samo oni, psoebno kada su oni šutirali za tri poena. Oni mnogo šutiraju, na njihovoj klupi sedi čovek koji je sa reprezentacijom Nemačke napravio fantastične rezultate.

Pohvalio je i atmsoferu i najavio naredni meč.

- Prvi put Arena u Evroligi, bila je ona protiv Borca gde je bila puna hala. Oni se ponašaju fenomenalno, imamo izvanrednu atmosferu, i igrači između njih svakako. Ja sam igračima rekao da pokažu želju i borbenost i želju da igraju košarku. Sada ulazimo u seriju utakmica, sada treba da se pokaže to. Igrali smo u Madridu, pa smo odigrali sjajno u Podgorici. Prošle godine je bilo problema kad smo igrali dva puta u 48 časova, sada je drugačije.

(Telegraf.rs)

Video: Vanja Marinković izneo utiske posle pobede nad Bajernom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktorrr

    15. oktobar 2024 | 23:24

    Ali sto je rekao da nije bila neizvesna zavrsnica hahaha sa +24 poslednja 2 minuta bili na samo +7 i kaze nije je bilo hahahah 2 poena srpskih igraca inaceee

  • rumeni

    15. oktobar 2024 | 23:49

    Športna Udružba PartizanAvangarda Kumrovec

  • Goran

    15. oktobar 2024 | 23:40

    Moraće mnogo bolje da se dobije Makabi ......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA