Šok: Pariz porazio šampiona Evrolige!

 
S. L.
S. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Košarkaši Pariza su napravili navjeće iznenađenje u Evroligi, pošto su u trećem kolu slavili protiv Panatinaikosasa 84:80, čime su naneli i prvi poraz prošlogodišnjem šampionu ovog takmičenja i jednom od najvećih favorita ove godine!

Pariz je tako upisao i svoju prvu pobedu u istoriji ovog takmičenja, čime su stvari i samozanimljivije. Panatinaikos je nešto bolje započeo ovaj meč, preuzeli su vođstvo u uvodnim trenucima meča, ali onda se sve okrenulo u Francuskoj.

Novi tim u Evroligi je negde sredinom prve deonice prešao u vođstvo i ta prednost je samo rasla do samog kraja.

U jednom momentu je bilo čak i 15 poena prednosti, to je bilo sredinom druge deonice. Uspevao je Panatinaikos da se vrati, čak su prišli i na tri poena zaostatka na startu treće deonice, ali je Pariz odbio te napade.

Mogao je Panatinaikos i da sustigne na samom kraju, prišli su na 83:80, ali jednostavno više nije bilo vremena da urade bilo šta.

Na kraju je najefikasniji bio Nadir Hifi sa 20 poena, Ti-Džej Šorts je postigao 16 uz sedam asistencija, a Kolin Malkolm je meč završio sa 12 datih koševa. Kod Panatinaikosa je najbolji bio Matijas Lesor sa 19 poena i 11 skokova, dok su dvocifreni bili i Kendrik Nan sa 16 poena i osam skokova, a Lorenco Braun je dodao 14 poena uz dva skoka i asistencije.

OSTALI REZULTATI:

Alba - Asvel 84:79

Fenerbahče - Zvezda 57:76

Makabi - Efes 93:91

Olimpijakos - Olimpija 89:68

Baskonija - Real Madrid 76:72

Virtus - Žalgiris 68:71

Partizan - Bajern 86:78

(Telegraf.rs)

Video: Nilikina otkrio koju pesmu Partizana najviše voli i to na srpskom jeziku posle pobede nad Bajernom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA