Saša Pavlović o NBA, Partizanu, Lebronu: "Meč sa Bajernom može da odluči sezonu, očekujem titulu Jokića"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Nova NBA sezona počinje ta samo nekoliko dana, pa Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović i ostali srpski košarkaši ponovo izlaze na teren. Tim povodom razgovarali smo sa Aleksandrom Sašom Pavlovićem, bivšim NBA košarkašem. Kao neko ko je godinama igrao u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, Pavlović nam je dao svoja očekivanja od predstojeće sezone, osvrnuo se na dominaciju igrača s naših prostora poput Jokića, Dončića i Janisa, te podelio svoje impresije o razvoju NBA lige i evropske košarke.

Aleksandar Saša Pavlović proveo je 10 sezona u NBA ligi, nastupajući za timove poput Jute, Klivlendai Boston Seltiksa. Tokom svoje karijere, često je bio ključni igrač sa klupe, poznat po svojoj čvrstini i doprinosu u odbrani. Pavlović je posebno zapažen tokom svog vremena u Klivlendu, gde je zajedno sa Lebronom Džejmsom stigao do NBA finala 2007. godine, o čemu je svojevremeno i govorio u ekskluzivnom razgovoru za Telegraf.

Na samom početku razgovora, Pavlović je izneo očekivanja od predstojeće sezone, a posebno je istakao Nikolu Jokića.

- U zadnjih 7-8 godina najviše očekujem od Jokića. Možda čak i kad niko nije pominjao to, jer je stvarno neverovatan igrač i nadam se da će ove godine do finala i da će da uzme tu novu titulu. Jer je definitivno najbolji košarkaš na svetu u poslednjih 7-8 godina.

Video: Saša Pavlović o novoj NBA sezoni, Lebronu Džejmsu i Partizanu

Često se priča o Dončiću, Jokiću, Adetokumbu. Kako ti deluje taj odnos evropske košarke i NBA?

- Mislim da do sada nikada tolika dominacija nije bila igrača sa ovih prostora. Jako mi je drago zbog toga. Mislim da otvaraju vrata, kao što su meni Vlade Divac i Peđa Stojaković otvorili vrata da mogu da dođem tamo. Mislim da oni novim klincima otvaraju vrata. Jako mi je drago zbog Jokića, Bogdana, Nikole Vučevića, koji ne samo da igraju, nego čak i dominiraju u svojim klubovima. To je veoma pozitivna stvar za evropsku košarku.

Saradnja kompanije Mocart i NBA lige Foto: Nikola Tomić

Ako bi mogao da uporediš NBA sada i NBA kada si bio tamo, šta bi bilo ono glavno što primećuješ?

- Kada sam došao, kada sam bio draftovan 2003. godine, mislim da NBA nije mogao biti bolji nego što je bio. Međutim, u narednih 10 sezona što sam igrao, oni su svake godine napredovali u različitim segmentima, i van terena i na terenu. NBA je jedna ozbiljna mašinerija, ozbiljna organizacija koja ne može da se poredi ni sa čim. Jednostavno, najbolja košarka na svetu se igra tamo.

Nekada si delio svlačionicu sa Lebronom Džejmsom, a u Klivlendu su vam ormariči bili jedando drugog. Kako gledaš na to što je koji je još uvek aktivan u NBA?

- Nismo u kontaktu, ali je stvarno neverovatna stvar da smo iste godine draftovani, a ja već 11 sezona nisam u NBA, dok on i dalje dominira, igra na istom nivou i statistički i individualno. To što on radi je za svaki respekt, bez mrlje u karijeri. Sada je dočekao i da igra sa svojim sinom, što će verovatno biti veliki pritisak za njega, ali je ujedno i sjajan marketinški potez za NBA.

SasaPavlovic Lebron James Foto: Credit: Gregory Shamus / Getty images / Profimedia

Kako si gledao na finalnu utakmicu Olimpijskih igara kada je Srbija izgubila od LeBronove ekipe?

- Na našu veliku žalost nismo dobili tu utakmicu, iako smo bili bolji i zaslužili smo da pobedimo. To je sport, biće prilike za revanš. Sve u svemu, reprezentacija je opravdala očekivanja i ako svi budu igrali u budućnosti, mislim da imamo šansu za zlato.

Pred reprezentacijom je Evropsko prvenstvo sledeće godine. Selektor Pešić je najavio povlačenje, kako ti sve to deluje?

-To je već za ljude koji odlučuju u Savezu. Ja se nadam najboljem, samo da fokus bude na sportu i na osvajanju medalja. Sve ostalo je za one koji se bave time.

Saradnja kompanije Mocart i NBA lige Foto: Nikola Tomić

Kako gledaš na novu sezonu Partizana i Eurolige?

- Pratim isključivo Partizan. Mislim da su napravili ozbiljan tim, možda čak i bolji nego prošle sezone. Možda je utakmica protiv Baskonije bila kiks, ali mislim da će utakmica sa Bajernom može da prelomi sezonu. Ako slučajno startujemo sa 0-2, biće teže, ali nadam se da ćemo vezati 3-4 pobede.

Možeš li da podeliš neku anegdotu iz NBA, poput one sa Šekil O'Nilom?

- Šekil O'Nil  je ozbiljan šoumen. Strašan humor ima. Priča je stara, ali neverovatan igrač i saigrač. Neverovatan je u svlačionici i veliko ime NBA. Jednom me je ujeo za nogu da vidi da li sam dobra osoba. Po njegovom mišljenju, rekao je "dobar ukus, sve je super."

(Telergaf.rs)

Video: Igor Rakočević o Nikoli Jokiću, Partizanu i Zvezdi u NBA ligi: "To je san svakog navijača"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA