Igor Rakočević o NBA utakmici Jokića u Areni, Partizanu i Zvezdi u Evroligi: "To je san svakog navijača"

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Košarkaška sezona u NBA ligi kreće za samo devet dana. Ponovo ćemo noći provoditi uz našeg Nikolu Jokića, ali ne samo uz njega, već i uz Bogdana Bogdanovića, sjajnog, mladog Nikolu Jovića, a na kraju krajeva i Nikolu Topića, Nikolu Đurišića kada budu spremni da izađu na parkete.

Interesantno je da je srpska kompanija "Mozzart" ove sezone postala zvanični beting NBA lige za područje Srbije i da je potpisala ugovor sa najvećim košarkaškim karavanom na planeti.

Na posebnom događaju povodom ozvaničenja saradnje našle su se i mnoge poznate zvanice. Među njima i čovek koji je veliki deo karijere proveo u Zvezdi, ali je bio deo i NBA lige. Igor Rakočević je za početka izneo svoja očekivanja.

- Mislim da će biti jako zanimljiva sezona, jer nema jasnih favorita, većina ekipa je u jasnoj poziciji za plej-of, a desetak ekipa pretenduje na tron. Što se tiče NBA, ima dosta promena, trejdova može da se desi, tako da neka ekipa koja je u sredini tabele može da postane favorit, ako napravi dobar trejd. Biće dosta neizvesno - rekao je Rakočević.

Nada se da će Nikola Jokić uspeti da dođe do dobrog rezultata u NBA ligi.

- Mislim da je Nikola u najboljim, najzrelijim godinama, prihvatili su ga u NBA ligi konačno. Poštovanje i respekt koji je zasluživao još odavno i sa svojim titulama i MVP-jevima zaslužuje epitet najboljeg igrača NBA lige. Tu je rame uz rame sa njim Stef Kari, koji je moj omiljeni igrač u NBA ligi, koji je jedan od milijardu, najbolji šuter svih vremena. Voleo bih da Denver dođe u situaciju da se opet bori za trofej.

Sada će u ekipi imati Rasela Vestrbuka, što daje jednu potpuno drugačiju dimenziju košarke...

- Mislim da će uspeti da iskoristi Vestbrukovu fizičku dominaciju i da će sa odličnim alej-up pasovima, za bekdor da izvuče kvalitet iz njega.

Menja se i NBA liga, pa tako sve više naših mladih košarkaša biva odabrano na draftu. Rakočević se nada da će oni dobiti i adekvatnu šansu.

- NBA se poprilično otvorio po pitanju tržišta, više nemaju toliko stereotipe da evropski igrač ne može tamo da igra. Još pre 20 godina je to nekako postalo jasno, pitanje je samo da li će dobiti šansu dovoljno. Svako ko ode tamo može da igra i može da napravi dobru karijeru, ali je pitanje da li će biti u situaciji da se istakne. Nadam se da će neko dobiti ulogu i da će pokazati da dolazi iz najbolje evropske škole košarke, a to je naša.

Igor Rakočević Foto: Marko Jovanović

Sve više se pominje meč NBA lige u Beogradu...

- Bilo bi lepo, to je san svakog navijača, a Beograd i Srbija zaslužuju takav spektakl. Mi smo košarkaška nacija, imamo mnogo uspeha, to je sport broj jedan za mene i nadam se da će tako i biti.

Ne smemo da izostavimo ni Bogdana Bogdanovića, za kojeg Rakočević smatra da bi bolje prošao u nekom drugom NBA timu.

- Pa NBA je takav da retko ko može sam ili da dva igrača naprave rezultat. Neko ko je dobar mora da se okruži dobrim igračima, da li je sad to Atlanta, nisam siguran, ali da je u nekoj drugoj situaciji bi možda imao neke veće šanse.

Usledilo je i pitanje koliko prati Evroligu, konkretno Zvezdu i Partizan...

- Pa, mislim da obe ekipe imaju kvalitet da budu pretendenti na plej-of, da budu u prvih osam. Više pratim Zvezdu, upoznat sam sa igrom, imaju odlične šutere, treba da razviju još više dimenzija u napadu, u odbrani protiv Baskonije smo videli da je dobra. Videćemo kako će se razvijati tokom sezone, ali oba tima imaju dobre šanse da budu među osam.

Partizan je promenio tim u potpunosti, a Rakočević je svestan da treba vremena za prilagođavanje.

- Pa najviše treba vremena kada se promene bekovi i plejmejkeri, još više kada se promeni trener, kao u Baskoniji. 

I za kraj - koga Igor vidi na Fajnal foru?

- Jako teško pitanje, ali neko od grčkih ekipa, verovatno obe, Real Madrid je tu, Fenerbahče, Barselona, Monako - videćemo. 

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Mileta Ilića šta očekuje od Jokića u NBA ligi: "U njih uvek svi sumnjaju, ali..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA