Pitali smo veštačku inteligenciju da predvidi pobednika meča Fenerbahče - Zvezda: Evo šta je rekla

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Košarkaši Crvene zvezde večeras će gostovati ekipi Fenerbahčea u Istanbulu, gde će ih dočekati jak gostujuči teren i još jači protivnik na tom terenu.

Crveno-beli su do sada savršeni u Evroligi, savladavši ekipu Pariza u prvom, a onda i Baskonije u drugom kolu, te se nadaju nastavku te savršene serije.

Povodom tog meča upitali smo veštačku inteligenciju da nam da predikciju ove utakmice, kako smo to radili i do sada, kada je ChatGPT uspešno uspevao da predvidi neke mečeve, pa čak i blizu da pogodi rezultate.

KK Crvena zvezda - KK Igokea Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Evo predikcije koju je veštačka inteligencija dala za večerašnji meč Fenerbahče - Crvena Zvezda:

Fenerbahče:

- Prednosti: Fenerbahče igra kod kuće, gde je tradicionalno jak. Njihova pobeda protiv Efesa i Olimpijakosa govori o odličnoj formi i momentumu. Vejd Boldvin je ključni igrač u organizaciji igre, dok su Najdžel Hejs-Dejvis i Bonzi Kolson značajni faktori u odbrani i tranziciji. Povrede Gudurića i Vilbekina mogu biti ozbiljan problem, ali tim ima dubinu na bekovskim pozicijama sa Artursom Žagarsom i Devon Holom, koji mogu pokriti te praznine.

- Slabosti: Odsustvo Tarika Biberovića, Rokasa Jokubaitisa i Marka Gudurića znači da će rotacija na pozicijama 2 i 3 biti tanja. Takođe, povreda Skotija Vilbekina će dodatno opteretiti organizaciju igre. Fenerbahče će se oslanjati na individualni učinak Baldwina, ali nedostatak kreativnosti i dubine u bekovskoj liniji može predstavljati problem.

KK Fenerbahče Foto: Onur Dogman / Zuma Press / Profimedia

Crvena Zvezda:

- Prednosti: Zvezda je pokazala da može da se nosi s jakim protivnicima, sa pobedama protiv Pariza i Baskonije u Evroligi. Vraćanje Miloša Teodosića nakon suspenzije je velika prednost, jer on donosi iskustvo i sposobnost kreiranja poena za saigrače. Takođe, Nemanja Nedović, iako pod znakom pitanja, može biti ključni igrač ukoliko bude spreman. Zvezda ima dubinu u reketu sa Džoelom Bolombojem i Lukom Mitrovićem, što će im dati šansu da se suprotstave Bobanu Marjanoviću.- Slabosti: Zvezda se mučila u ABA ligi, sa dve pobede i dva poraza, što ukazuje na određene oscilacije u formi. Takođe, njihova igra u gostima u Evroligi je tradicionalno slabija, a odluka oko Nedovića može značajno uticati na napadački potencijal.

KK Crvena zvezda - KK Baskonija Foto: Mileta Mirčetić

Predikcija:

Fenerbahče će biti u blagoj prednosti zbog domaćeg terena i kontinuiteta u rezultatima, ali odsustva ključnih igrača poput Gudurića, Jokubaitisa, i Vilbekina mogu ih značajno usporiti u organizaciji napada i šutu s distance. Zvezda će imati šansu da iskoristi tu ranjivost, posebno ako Miloš Teodosić odigra na svom nivou i ukoliko Nemanja Nedović bude mogao da doprinese.

Meč bi mogao da bude neizvestan do poslednjih minuta, ali zbog domaćeg terena i širine u rotaciji, prednost dajem Fenerbahčeu, ali u tesnoj završnici.

Predikcija: Fenerbahče pobeda (75:70).

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos otkrio šta je ključ pobede protiv Fenera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lomi

    15. oktobar 2024 | 12:42

    Na naslovnici je bobi marjanovic maskota srpske kosarke !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA