Pitali smo Chat GPT koliko će pobeda biti potrebno za plej-of u Evroligi: Imaju li Partizan i Zvezda šanse?

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Posle uvodna dva kola u Evroligi, večiti rivali nalaze se na različitim krajevima tabele. Zvezda deli prvu poziciju sa skorom 2-0, a Partizan je pri samom dnu sa skorom 0-2. Mnogo toga moglo bi da se promeni ove sedmice kada nas očekuje dupla runda.

Partizan će igrati sa Bajernom kod kuće i Makabijem u gostima (u Beogradu, u Pioniru), dok će sa druge strane Zvezda gostovati Fenerbahčeu, a zatim dočekati ekipu Barselone.

Videli smo već nekoliko vrlo iznenađujućih rezultata, koji će na kraju sigurno uticati na to kako će biti skrojena tabela. Real je, recimo, poražen od ekipe Bajerna u gostima, Olimpijakos je takođe na 1-1...

Sve u svemu, kada se bude podvukla poslednja crta tamo nekada u aprilu, šest ekipa ćemo gledati direktno u plej-ofu, a još četiri u plej-inu. Zbog toga smo pitali veštačku inteligenciju da uskoči i da nam pripomogne u prognozama.

KK Crvena zvezda - KK Igokea, ABA liga Foto: ABA liga / KK Crvena zvezda / Dragana Stjepanović

Upitali smo ga koliko će to pobeda biti dovoljno za šesto, odnosno za deseto mesto, a evo kako nam je Chat GPT odgovorio:

- Procenjujem da će 20 pobeda biti potrebno za šesto mesto u Evroligi ove sezone. Ovo se bazira na trendovima iz prethodnih sezona i analizi trenutne konkurencije. Naime, sa 18 timova u ligi i sve jačom konkurencijom, timovi na šestom mestu često ostvaruju oko 20 pobeda da bi osigurali što povoljniji plasman za plej-of.

Ukoliko timovi kao što su Partizan ili Crvena zvezda budu imali stabilne performanse i pobede na domaćem terenu uz poneki važan trijumf na gostovanju, postoji mogućnost da dostignu taj prag i osiguraju šestu poziciju - objasnila je veštačka inteligencija.

Tajrik Džons, Željko Obradović, KK Cibona, KK Partizan, ABA liga Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Sa druge strane, za deseto mesto, Chat GPT veruje da će biti dovoljno verovatno ostvariti 16 pobeda.

- Timovi koji su završili na desetom mestu obično imaju između 15 i 17 pobeda. Stoga, za deseto mesto bi ove sezone verovatno bilo potrebno oko 16 pobeda, ali ovo može varirati u zavisnosti od konkurentnosti ligaških timova - kaže nam Chat GPT.

Mnogo toga će biti jasnije nakon što se završi tekuće duplo kolo Evrolige...

(Telegraf.rs)

Video: "Gladni smo prve pobede u Evroligi, stvarno se nadamo...": Mario Nakić pred Bajern

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA