Čas košarke Dušana Alimpijevića u Evrokupu: Bešiktaš ubacio 107 poena, vodio i sa +44 protiv neporaženog tima!

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Košarkaši Bešiktaša priredili su senzacionalan rezultat večeras na otvaranju 4. kola Evrokupa, pošto su na domaćem terenu bili bolji od nemačkog Ulma sa čak 33 poena razlike - 107:74.

Tim koji sa klupe vodi Dušan Alimpijević dominirao je u gotovo svakom smislu i to protiv ekipe koja nije upisala niti jedan poraz do sada u ovom takmičenju, pošto je bila na 3-0.

Međutim, iako je Bešiktaš startovao sa 1-2, pokazao je večeras da u timu ima dovoljno kvaliteta. Turski sastav je odigrao agresivno i jako od samog početka i već na poluvremenu je bilo jasno čija će pobeda na kraju i biti.

Ulm je ubacio samo 28 poena za 20 minuta igre, dok je Bešiktaš postigao čak 61, pa je ovo sigurno i jedan od ubedljivijih rezultata sa pauze. Na početku poslednje četvrtine je u jednom momentu rezultat bio i čak +44 u korist Bešiktaša (96:52), ali su do kraja Nemci uspeli da smanje razliku.

Šest igrača bilo je dvocifreno u Bešiktašu i to su bili redom Alman sa 16 poena, Metjus i Sliva sa po 15, Arslan i Martin sa po 12, kao i Morgan sa 11 poena, dok je čuveni Derek Nidam imao devet poena uz osam skokova.

Kada je reč o Ulmu, dominirala su dva jako mlada igrača - Ben Saraf iz Izraela i Noa Eseng iz Francuske. Prvi je postigao 16 poena, a drugi 19.

Alimpijevićev tim sada ima skor 2-2, dok je Ulm na 3-1.

(Telegraf.rs)

Video: "Gladni smo prve pobede u Evroligi, stvarno se nadamo...": Mario Nakić pred Bajern

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA