Beron o čuvenom košu za trofej protiv Partizana: "Bili su koraci i svi to znamo, smešno je kad se setim"

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Evropska košarkaška javnost se oprostila od igračke karijere Bilija Berona, jednog od najboljih šutera koji se pojavio u poslednjim godinama. On je bio i u Crvenoj zvezdi, a tada je ostao zapamćen i njegov "dvokorak" protiv Partizana za titulu šampiona Srbije.

Bili Beron je nakon dve godine u Crvenoj zvezdi otišao put Zenita, potom i put Milana, gde će i završiti svoju karijeru koja je trajala "samo" 10 godina.

Međutim, on se za MeridianSport podsetio nekih detalja, a nekako su najupečatljiviji ostali baš njegovi okršaji sa Partizanom, kako u ABA ligi, tako i u Superligi Srbije.

- Sećam se plej-ofa ABA lige, to su bile velike utakmice. Obe serije, protiv Partizana i Budućnosti, to su bili ključni trenuci u mojoj karijeri. Tu sam napravio iskorak, podignem igru i status u Evropi. Tada se sve promenilo. Pamtim tu prvu utakmicu sa Partizanom, kada sam postigao koš pod faulom, a pa onda vezao još jedno polaganje za pet poena u nizu i dobili smo utakmicu – to je bila ključna tačka u mojoj karijeri. Uvek sam mislio da sam igrač za Evroligu jer sam imao to samopouzdanje, ali sam tada u očima svih postao.

Tada se setio i tog "dvokoraka", koji je bio za korak i duži.

- Dokazao sam da mogu da igram na visokom nivou i pobeđujem. Uz to, tu je srpski plej-of sa Partizanom. Bila je to luda serija. U dvorani je bilo kao u sauni, utakmica se konstanto prekidala zbog ubacivanja predmeta. Bilo je ludo i na kraju smo pobedili. Naravno, bili su koraci, to svi znamo i mnogo je smešno kad se setim toga… Imam mnogo lepih sećanja - rekao je Beron.

(Telegraf.rs / MeridianSport)

Video: Trojka Berona i silno zakucavanje Gista kojim je Zvezda stigla do pet poena prednosti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Даросава

    14. oktobar 2024 | 16:05

    Хвала на искреним речима, све му је опроштено!!!

  • Opusteno

    14. oktobar 2024 | 16:55

    Nisi ti kriv, ni sudije. Zna se ko mesetari kosarkom kod nas 👓

  • Toza

    14. oktobar 2024 | 16:55

    Какав трокорак, кораци су када Човић каже судијама да су кораци, и приде се позове на Једног човека... Славна историја звездане из предграђа...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA