Luka Ašćerić zablistao uz dabl-dabl, Vojvodina uz 103 ubačena poena nastavila perfektan početak sezone

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Košarkaši Vojvodine iz Novog Sada "rastavili" su danas Dinamik u poslednjoj utakmici 2. kola Košarkaške lige Srbije na domaćem terenu i tako potvrdili odličan start sezone u domaćem šampionatu - 103:66. 

Posle pobede u Smederevskoj Palanci na otvaranju, Novosađani su danas od samog starta zadali visok tempo i stigli do velike prednosti u odnosu na Dorćolce, a koju ne samo da su sačuvali do samog kraja, nego su je i dobro uvećali za zaista ubedljivu pobedu.

Sve je funkcionisalo u redovima novosadskog tima, od kontrole skoka (12 više od rivala), asistencija (10 više od rivala)... Uglavnom, sam pogled na ukupan indeks, koji kaže da su Novosađani skupili čak 137 poena govori o tome kakvu su to kvalitetnu partiju oni danas pružili.

Od učinaka se treba podvući dabl-dabl Luke Ašćerića, koji je ubacio 13 poena večeras uz šut 1/1 za dva, 3/5 za tri i 2/2 sa linije penala, a na sve to dodao je deset skokova i šest asistencija za indeks 28.

KK Vojvodina Novi Sad Foto: ABA liga / KK Vojvodina Novi Sad / Dragana Stjepanović

Dvocifreni u timu Vojvodine bili su još Filip Rebrača sa 17 poena, Džordan Dingl koji je ubacio 14, kao i Stefan Savić i Dajšon Skuči Smit sa po 13 poena.

Kada je reč o Dinamiku, Aleksa Ristić je upisao 14 poena, dva manje je dodao Kendal Robinson, dok je Stefan Lakić meč završio sa 10 poena pored svog imena.

U narednom kolu očekuje nas derbi između OKK Beograda i Vojvodine u prestonici, pošto obe ekipe imaju skor 2-0, dok Dinamik traži prvu pobedu protiv Vršca kod kuće.

Košarkaška liga Srbije - 2. kolo 

Subota

Mladost Zemun - Sloboda Užice 70:74

Vršac - Mladost Smederevska Palanka 89:67

Džoker Sombor - Novi Pazar 111:78

BKK Radnički - OKK Beograd 89:93

Metalac Valjevo - Zlatibor Čajetina 76:88

Sloga Kraljevo - Tamiš Pančevo 78:79

Radnički Kragujevac - Čačak 61:77

Nedelja

Vojvodina Novi Sad - Dinamik 103:66

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA