Sloboda ostala bez trenera odmah posle pobede u Zemunu, već tokom večeri na klupu stigao poznati stručnjak

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Retko se dešava da klub ostane bez trenera odmah posle pobede. Takva situacija zadesila je juče užičku Slobodu, koja je slavila u Zemunu protiv Mladosti u 2. kolu KLS (70:74), a na konferenciji za medije saznala da Vladimir Lučić više neće biti njen šef struke.

Kako je sam naveo Lučić na konferenciji za medije, odluku o neopozivoj ostavci podneo je iz ličnih razloga.

- Rekao sam i igračima u svlačionici, sada govorim i vama. Ovo je bila moja poslednja utakmica na klupi Slobode. Dajem neopozivu ostavku iz ličnih razloga. Moram da se zahvalim sportskom direktoru Raši Radovanoviću pre svega, jer zbog njega sam najviše i bio tu, ali i igračima i svim ljudima u klubu. Mislim da smo napravili dobru ekipu za ovu sezonu, da smo kroz godine saradnje uspeli da od Slobode napravimo klub sa ozbiljnim renomeom, ali nemoguće je sa ovako dalje. Na svoju dušu stavljam neke stvari tokom pripremnog perioda, kao i katastrofalnu igru i poraz od Zlatibora u prvom kolu. Slobodi od srca želim sve najbolje u nastavku prvenstva i nadam se da će izgledati još bolje kako sezona bude odmicala - rekao je Lučić, a prenosi sajt KLS.

Gotovo da se nije ni čekalo na zamenu, pošto će novi trener Užičana biti poznato lice i trener koji je svojevremeno bio selektor mlađih kategorija reprezentacije Srbije, Vladimir Đokić.

- Osećanja su mi pomešana i moram priznati da sam iznenađen. Dogovor sa Rašom (Radovanovićem) trajao je svega 30 sekundi, u dve rečenice smo se sve dogovorili. Vraćam se u meni poznatu sredinu u kojoj sam već radio i možda i najveći uspeh sam imao sa Slobodom, na šta sam jako ponosan. Mislim da je klub stabilan, sa visokim ambicijama, a što je jako važno mislim da imam i dobar odnos sa publikom, jer publika u Užicu je ta koja pruža klubu neverovatnu podršku i uvek je šesti igrač. Uzbuđen sam, presrećan i jedva čekam da izađem na teren - izjavio je Đokić za sajt KLS.

Dodaje da mu je drago što će se posle oko jedne decenije vratiti da radi u Užicu sa ekipom Slobode, gde je u sezoni 2013/14 uspeo da se plasira u Superligu i da zaigra protiv Partizana i Crvene zvezde.

- Moram im se zahvaliti, što su nakon neočekivanog odlaska Lučića, poverenje ukazali baš meni. Vlada (Lučić) je ostavio jako dubok trag i neće biti lako ponoviti njegove rezultate. Selektirao je odličan tim, skor od jedne pobede i jednog poraza je takođe odličan i hvala i njemu što mi je ostavio dobre temelje za nastavak rada. Verujem da ćemo nastaviti u istom ritmu i da će Sloboda ostvariti ambicije koje su zacrtane u ovoj sezoni - istakao je Đokić.

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA