Baš je bilo Mega, Mega: Mornaru potonule sve lađe, Petrović, Jović i Marković poleteli na 4-0 u ABA ligi!

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Mega je i dalje besprekorna! Ekipa Marka Baraća nije dopustila iznenađenje u 4. kolu regionalne ABA lige na domaćem terenu protiv Mornara iz Bara, pa je i dalje jedina uz Partizan i Budućnost koja nema poraz. Danas jednostavno nije bilo apsolutno nikakve dileme po pitanju pobednika - 84:59!

Odličnu utakmicu je danas odigrala Mega od početka do kraja. U ranoj fazi su Baraćevi momci uspostavili kontrolu, kako ofanzivno, tako i defanzivno, odlepili se na dvocifreni plus i zadržali ga za četvrti trijumf u ABA ligi.

Najefikasniju partiju u redovima Mege danas je pružio Mihailo Petrović sa 20 poena, a pratili su ga Bogoljub Marković sa dabl-dablom od 17 poena uz 10 skokova i Filip Jović sa 12 poena i sedam uhvaćenih lopti. Dvocifren je bio i Timotej Malovec sa 10 poena.

Na drugoj strani, za tim Mornara je prednjačio Smit sa 17 poena.

KK Mega - KK Mornar Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Ovaj meč Mega je otvorila serijom poena Filipa Jovića i Bogoljuba Markovića, pa je ružičasti tim očas posla poveo sa 9:0.

Na sve se nadovezao nakon toga i Mihailo Petrović, koji je povezao svojih devet poena, pa je Mega u jednom momentu imala i +14 (23:9), ali je nakon uvodnih deset minuta vodila sa 23:14.

Nije se zaustavila Mega ni u drugoj deonici. Mornar se potpuno zaustavio u jednom momentu, pa je Baraćev tim došao i do neverovatnih +24 (42:18).

Do kraja poluvremena je Mornar ipak uhvatio malo daha i spustio je minus, ali je on i dalje bio ogroman - 44:27.

Iako su Barani u jednom momentu na krilima Ilije Đokovića uspeli da se približe i jednocifrenom minusu u trećoj deonici, Mega je taj nalet odbila, pa je na polovini ovog kvartala Baraćev tim i dalje držao sasvim dobrih +15 (54:39).

I dalje su Filip Jović i Mihailo Petrović držali konce u igri Mege. Do kraja četvrtine je i Bogoljub Marković ponovo pronašao svoj ritam, pa se pred poslednjih 10 minuta samo postavljalo pitanje koji će biti konačan rezultat.

Poslednja četvrtina donela nam je laganu igru i jednog i drugog tima. Nije bilo apsolutno nikakve rezultatske drame, tako da je Mega stigla do četvrte pobede u regionalnom takmičenju.

U narednom kolu, Mega će gostovati u Dalmaciji protiv Splita, dok će Mornar dočekati čačanski Borac.

(Telegraf.rs)

Video: Drama u Dubaiju: Mega u poslednjoj sekundi dobila faula za pobedu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA