OKK Beogradu derbi protiv BKK Radničkog posle 11 godina u KLS: Đulović dominirao, Brekić rešio gradski okršaj

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Veliki beogradski derbi između OKK Beograda i BKK Radničkog prvi put posle 11 godina danas je odigran u Hali "Slodes" na Kanarevom brdu u okviru 2. kola Košarkaške lige Srbije. U svoju korist rešio ga je mladi tim Klonfera posle velike drame u završnici pogocima sjajnog Marka Brekića - 89:93.

Tokom većeg dela meča rezultat je bio u egalu, ali su košarkaši OKK Beograda uspeli da se odlepe tokom završne četvrtine i da na momente povedu sa +13 (73:86).

Međutim, košarkaši BKK Radničkog nisu se predavali, pa su prišli na dva poena minusa na oko 30 sekundi do kraja.

Usledila je zanimljiva završnica, u kojoj je Ognjen Srzentić vratio OKK Beograd na +4, a Stefan Peno vratio BKK Radnički na posed minusa. Ipak, mirne ruke je posle promašaja Ognjena Nikolića bio pomenuti Brekić, koji je bio najbolji u partiji protiv Sloge na domaćem terenu u prvom kolu.

Na kraju je tim OKK Beograda do povede predvodio Asim Đulović sa 24 poena uz devet skokova, dok je Luka Anđušić ubacio 15, a dvocifreni su bili još Ognjen Srzentić sa 14, dok su Lazar Gačić i Andrej Mušicki ubacili po 13 poena, a mladi Šapčanin imao je i šest asistencija.

Za BKK Radnički je dominirao Stefan Peno sa 23 poena, dok je Aleksandar Sokolović postigao 17.

Ognjen Srzentić, Marko Brekić, OKK Beograd Foto: MN Press / Ivica Veselinov

U mečevima koji su takođe završeni, Sloboda je došla do velike pobede nad Mladošću u Zemunu (70:74) uz 14 poena Nikole Radovanovića, dok je Džoker na sitne činioce razneo Novi Pazar 111:78.

Najbolji je u redovima Somboraca bio Veljko Brkić sa 21 poenom, dok je Demetre Roberts postigao 18.

Vršac je savladao Mladost iz Smederevske Palanke kod kuće (89:67), Zlatibor je u gostima u Valjevu srušio Metalac (76:88), dok je Tamiš u dramatičnoj završnici u poslednjem napadu pobedio Slogu u Kraljevu (78:79) pogotkom Radovića, a tragičar za domaće bio je Pantelić koji je zatim promašio oba bacanja koja su mogla da donesu pobedu ovom timu.

U poslednjem meču dana, Čačak 94 bio je bolji u gostima u Kragujevcu od Radničkog sa 61:77.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Velika budućnost Partizana i srpske košarke! Pogledajte prve poene Mitra Bošnjakovića u ABA ligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA