KK Crvena zvezda - KK Igokea, ABA liga Foto: ABA liga / KK Crvena zvezda / Dragana Stjepanović

Uživo Zvezda rasturila Igokeu na sitne činioce: Crveno-beli dominirali u Areni pred duplo kolo Evrolige

 
 
 ≫ 
  • 0

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu u utakmici 4. kola ABA lige vrlo ubedljivo i lako u Beogradskoj areni, tako da su na taj način upisali drugi trijumf u regionalnom takmičenju i na pravi način ušli u duplu sedmicu u Evroligi - 91:68.

Igokea se sasvim dobro držala tokom prve četvrtine meča sa Zvezdom. Crveno-beli jesu konstantno bili u prednosti, koja je u jednom momentu otišla na +7 posle trojke Ajzeje Kenana, ali je Simanić pokrenuo povratak tima iz Laktaša.

Očas posla je Igokea stigla do 19:19, dok je u poslednjem napadu prve deonice Kenan ipak uspeo da donese plus crveno-belima pogotkom za tri.

Potpuni raspad ekipe Nenada Stefanovića usledio je u drugoj deonici. Zvezda je ovaj kvartal otvorila serijom 14:2, da bi nakon toga razlika u korist domaćina narasla i do maksimalnih +20.

Uspela je Igokea preko Simanića i Jeremića da se vrati nadomak jednocifrenog minusa, ali je potom još jednom potonula, pa je Zvezda na odmoru imala +15. Uz to, Igokea je imala velikih problema kada su u pitanju lične greške.

Nastavila je Zvezda da igra dobro, čvrsto i organizovano i u nastavku utakmice. Tim Nenada Stefanovića vrlo brzo pao je u minus veći od 20 poena, a Majk Daum preuzeo je ključnu ulogu u trećoj četvrtini.

U završnoj deonici je Zvezda uspešno održala prednost. Nismo gledali mnogo kvalitetne košarke u tih poslednjih deset minuta, ali je Janis Sferopulos uspeo da uravnoteži minutažu i da odmori nosioce igre za duplo kolo koje čeka crveno-bele u Evroligi naredne sedmice.

Najefikasniji u pobedi Zvezde danas bio je Majk Daum sa 18 poena, dok je Ajzeja Kenan imao 14, a dvocifren je bio Jago dos Santos sa 11. U timu Igokee videli smo dvocifrene partije Boriše Simanića i Nikole Marića sa po 12 poena, dok su Brajs Džons i Sakar Anim dali po 11.

Zvezda će se sastati sa Fenerbahčeom u gostima i Barselonom kod kuće tokom naredne sedmice.

Činjenice

  • Sudije na ovom meču su Miloš Koljenšić, Marko Mustapić i Aleksandar Davidov.
  • Igokea je na 2-1, a Zvezda je na 1-2.
  • Meč se igra od 18.30 časova.

Uživo

Najnovije
20:15

KRAJ UTAKMICE Zvezda - Igokea 91:68

Oba penala pogodio je Lazić, zatim trojka Simanića. Gavrilović dolazi do poena pod košem, a onda Daum poentira pod faulom.

Džons je ostao sam na šutu za tri poena i realizovao ga je sa 45 stepeni.

Nije bilo faula, ulazimo u poslednji minut. Poeni za Jaga dos Santosa. Brajs Džons dolazi do dva slobodna bacanja. Pogodio je oba.

Lazić bez trojke iz ćoška. I poslednji napad za Igokeu... Džons bez pogotka.

20:09

4QT 8' Zvezda - Igokea 83:54

Milosavljević je izgubio loptu, a i Plavšić je takođe dodao loptu pravo u ruke suparničkog igrača. Ni Igokea ne blista, a Plavšić na kraju promašuje.

Igokea je sada poentirala preko Milosavljevića i konačno prekinula ovaj rezultatski post.

Prekršaj potom pravi Branko Lazić kako bi prekinuo kontru Igokee, nakon što se Zvezda nije snašla u svom posedu. Amin takođe ne ubacuje loptu u koš.

Lazić je izborio nova dva slobodna bacanja zbog faula Marića, njegovog petog. Pogodio je prvi penal, a i drugi.

20:04

4QT 6' Zvezda - Igokea 81:52

Jago pogađa trojku i mora da seče ovu lošu seriju Igokee trener Nenad Stefanović minutom odmora.

20:03

4QT 5' Zvezda - Igokea 78:52

Plavšić sada krade loptu. Rokas nije pogodio iz ćoška, dok Brajs Džons pronalazi ritam i ubacuje trojku.

Lazić je precizan za dva, Jago prolazi do kraja i uspeva da izbori prekršaj za dva slobodna bacanja. Karter je napravio petu ličnu grešku. Jedan od dva pogađa Jago.

Radošić promašuje, vraća mu se lopta u ruke ipak nakon toga... Džons je blokiran. Jako malo poena u ovoj četvrtini.

19:59

4QT 3' Zvezda - Igokea 75:50

Prvi minut poslednje četvrtine protekao je bez poena obe ekipe, sve su bile izgubljene lopte, i za jedan i za drugi tim. Radošić promašuje za tri poena iz ćoška.

Plavšić je pokušao da asistira, ali je to bilo prilično loše za Rokasa.

Karter se okrenuo, pogodio iz rolinga i imaće i dodatno slobodno bacanje. I njega je pogodio, a Uroš Plavšić je promašio polu-horog, zatim napravio i prekršaj.

19:53

KRAJ TREĆE ČETVRTINE Zvezda - Igokea 75:47

Jago je uputio težak šut za tri preko ruke, nije pogodio, ali je tu Rokas da pokupi skok, postigne koš i još je fauliran. Nije realizovao bacanje.

Plavšić fauliran od strane Marića, to je njegova četvrta lična greška, a centar Zvezde ima dva slobodna bacanja. Uroš nije precizan prvi put, a i drugi put je promašio.

Zvezda jeste uhvatila skok, ali nema realizacije. No, ni Igokea na drugoj strani nije precizna, a Jago je postigao tri poena. Jago i Dobrić promašuju za Zvezdu u poslednjem napadu.

19:49

3QT 9' Zvezda - Igokea 70:47

Brajs Džons danas nastavlja sa promašajima, dok odmah na drugoj strani pravi i prekršaj nad Urošem Plavšićem, koji je tek ušao u igru. Samo 1/2 za bivšeg centra Mege.

Marić se lepo provukao, a Nikola Marić se lepo izvio i položio loptu u koš.

Plavšić je izgubio loptu za Zvezdu pod košem, bilo je tu dosta kontakta. Na kraju, Anim postiže dva poena, dok Jago uspeva da izbori dva bacanja i imaće šansu da se upiše u listu strelaca na današnjoj utakmici.

Pogodio je prvo, zatim i drugo. Anim gubi novu loptu, a Giedraitis spušta loptu u koš, dok je Plavšić asistent.

Nikola Marić nije postigao poene za Igokeu, jer je skinuta lopta sa koša, dok Dobrić polaže istu u koš. Marić uzvraća na sličan način.

19:43

3QT 7' Zvezda - Igokea 63:41

Nova izgubljena lopta Igokee, dok ni Kalinić ne postiže trojku na drugoj strani, iako je bio sam kao duh u ćošku. Ni Dobrić nije došao do trojke, iako je takođe bio sasvim sam. Idemo sada na TV tajmaut. S

19:42

3QT 6' Zvezda - Igokea 63:41

Simanić lepo spušta loptu za Marića, tako da Igokea konačno prekida ovaj slobodni pad u Areni. Dugačak napad Zvezde završava se promašajem, a na drugoj strani Kodi Miler Mekintajer pravi prekršaj. Brajs Džons ne može da dođe do trojke, dok isto ne čini ni Daum sa 45 stepeni.

Džons je izblokiran od strane Dauma. I onda pas pod koš za Dauma, koji dobija dva slobodna bacanja. Oba puta je siguran Amerikanac, a zatim izlazi iz igre.

KK Crvena zvezda - KK Igokea Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic
19:39

3QT 3' Zvezda - Igokea 61:39

Kalinić postiže prve poene za Zvezdu, posle čega Anim uzvraća, ali Zvezda nastavlja sa dobrim napadačkim ritmom, pošto Daum postiže svoju drugu trojku na današnjem meču.

Bolomboj je sada izgurao Gavrilovića i lako postigao koš. Anim je postigao trojku, zatim Daum postiže dvojku, pa i trojku i razlika neumitno raste.

19:18

KRAJ PRVOG POLUVREMENA Zvezda - Igokea 49:34

Vasa Pušica je umalo izgubio loptu, ali ona ipak ostaje za Igokeu. Jeremić nije pogodio sada preko ruke.

Miler Mekintajer izbacuje loptu za Kalinića i ovaj pogađa za tri poena sa 45 stepeni. Pušica je izborio dva slobodna bacanja i pogodio je jedno od dva.

Dobrić dobacuje samo do prvog obruča na šutu za tri, a onda glupost Igokee i izgubljena lopta, pa pogodak Kenana iz kontre.

Katastrofalan napad Igokee, a onda tajmaut Janisa Sferopulosa na tri sekunde do poluvremena. Kenan ne pogađa za tri i idemo na odmor.

19:13

2QT 9' Zvezda - Igokea 44:33

Jeremić je napravio faul nad Kalinićem, dok je Nikola realizovao jedan od dva penala. Igokea gubi loptu zbog greške u koracima.

Dobrić uspeva da dođe do nova dva poena preko Jeremića, dok Gavrilović uspeva da iz odbojke vrati loptu u koš.

Milosavljević igra dobru odbranu, a Marko Jeremić ubacuje trojku. Zatim nema trojke Kalinića, a Zvezda je na kraju izgubila posed.

19:08

2QT 7' Zvezda - Igokea 41:28

Simanić postiže trojku i sada tajmaut traži Janis Sferopulos.

19:07

2QT 6' Zvezda - Igokea 41:25

Sada novi poeni za Zvezdu, jer je rampa Kartera kasnila... Laziću će biti pripisani. A onda kakva noćna mora za trenera Stefanovića, četvrta lična greška za Kartera, opet u napadu.

Bolomboj je postigao nove poene uz faul za Zvezdu, dok je Marić na zemlji i žali se na bolove. Postiže bacanje Bolomboj.

Sada Majk Daum faulira Gavrilovića, a ovaj postiže oba slobodna bacanja. Milosavljević dodaje još dva poena na račun Igokee.

19:00

2QT 4' Zvezda - Igokea 36:21

I dodatno bacanje je realizovao Dobrić. Igokea je još jednom izgubila loptu. A onda sjajno dodavanje Teodosića za Mitrovića i najvećih +11 za Zvezdu, zatim nova izgubljena lopta Igokee, pošto je Simanić gazio aut liniju.

Gavrilović je sada uspeo da promaši zaista čist zicer, a na drugoj strani lopta Teodosića za Dauma i tačdaun.

Brajs Džons promašuje pod košem, a Dobrić ide do kraja. Igokea se raspala, a Nenad Stefanović traži novi tajmaut.

18:56

2QT 3' Zvezda - Igokea 29:21

Prvi poeni za Rokasa Giedraitisa na ovom meču stižu posle polaganja, dok na drugoj strani Marić uspeva da izbori dva slobodna bacanja zbog prekršaja Mitrovića.

Oba je pogodio, ali trojka stiže i od Majka Dauma iz teške pozicije. Marić zatim promašuje sa poludistance, a onda Jago gubi loptu, dok Dobrić pravi prekršaj da prekine kontru gostiju.

Džons je promašio posle podužeg napada Igokee. Zatim poeni za Dobrića i to uz faul, pa će imati i dodatno slobodno bacanje. Tajmaut traži Nenad Stefanović.

18:50

KRAJ PRVE ČETVRTINE Zvezda - Igokea 22:19

Flouter Luke Mitrovića za Zvezdu, potom na drugoj strani poeni za Igokeu preko Marića. No, sjajno igra Ajzeja Kenan i ovo je nova trojka za njega. Prekida na drugoj strani igru Kodi Miler-Mekintajer prekršajem. Sada će Nikola Marić imati dva slobodna bacanja.

Oba puta je vrlo miran Marić. Faul Anima nad Rokasom Giedraitisom, ovo je ukupno osma lična greška gostiju od starta utakmice. No, Litvanac promašuje prvi penal, a i drugi.

Simanić pogađa još jednu trojku za Igokeu! Odlično je ušao u meč!

Luka Mitrović je promašio čist zicer, Igokea nije uspela da dođe do izjednačenja u prvom napadu, ali jeste u drugom preko Anima. Daum bez trojke iz velike udaljenosti na isteku napada, tako da Igosi mogu čak i da povedu...

Simanić ovoga puta bez trojke, a Kenan pogađa trojku na kraju prve četvrtine u poslednjoj sekundi!

18:45

1QT 8' Zvezda - Igokea 14:10

Ajzeja Kenan odlično postiže trojku! Potom faul Rokasa Giedraitisa, ali ovo je tek prvi timski faul za Zvezdu, dok je Igokea još poodavno ispunila bonus.

Igokea ponovo ne uspeva da dođe do realizacije, dok Zvezda dobija nova dva bacanja zbog prekršaja Marića, na liniji penala je Luka Mitrović i polovičan je.

Milosavljević je bez trojke za Igokeu iz ćoška terena, dok sada Mitrović pravi faul u napadu.

I onda stiže trojka Simanića preko ruke.

18:41

1QT 6' Zvezda - Igokea 10:7

Daum je postigao jedno od dva slobodna bacanja posle faula Simanića, a Zvezda će zatim dobiti nova bacanja posle prekršaja Radošića. Jedan penal je realizovao Miler-Mekintajer, dok na drugoj strani Marić pravi prekršaj u napadu. Nakon toga odlazimo na prvi TV tajmaut na ovoj utakmici.

18:37

1QT 5' Zvezda - Igokea 8:7

Kakav pogodak Kenana preko ruke za tri poena! Potom poeni i za Kartera... I Bolomboj je ušao u ritam, evo trojke i za njega. Auh, kakva trojka iz ćoška na isteku napada za Radošića, ušlo je ovo kao kap! Brajs Džons je zatim uspeo da postigne još dva poena za Igose, a neprecizan za Zvezdu je bio Majk Daum sa distance.

18:34

1QT 3' Zvezda - Igokea 2:0

Prve poene za Zvezdu na ovom meču postiže Kodi Miler-Mekintajer, Igokea ne koristi svoj napad, ali i Zvezda gubi loptu nakon što je Miler-Mekintajer uspeo da je pošalje u aut.

Novi faul u napadu, Terel Karter je ponovo napravio grešku, pa je ovo njegova druga lična greška.

18:32

Startne postave

Zvezda: Miler-Mekintajer, Kenan, Kalinić, Bolomboj, Daum

Igokea: Radošić, Džons, Milosavljević, Simanić, Karter

17:40

Zvezda traži drugu pobedu u ABA ligi

Crvena zvezda će na ovom meču pokušati da dođe do druge pobede u ABA ligi, pošto je do sada slavila samo nad Mornarom u 2. kolu, a poražena je od Dubaija i Splita.

Sa druge strane, Zvezda ima perfektan start u Evroligi i pobede nad Parizom i Baskonijom.

17:37

Dobro nam došli!

Poštovani čitaoci Telegraf Sporta, dobro nam došli! Večeras ćemo zajedno ispratiti meč 4. kola ABA lige između Crvene zvezde i Igokee iz Beogradske Arene.

Video: Tajm aut

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA