Olimpijakos se igrao sa živcima navijača, Vezenkov rešio dramu, Pariz umalo "ošamario" Manekene usred Milana

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Košarkaši Olimpijakosa upisali su pobedu na sovm terenu protiv ekipe Žalgirisa 74:68, i to, posle velike borbe i odlične partije bugarskog košarkaša Saše Vezenkova koji je ostvario dabl-dabl učinak.

Ništa na početku meča u Pireju nije nagoveštavlo neizvesnu završnicu. Na jednoj strani, Olimpijakos je nizao koš za košem predvođen Furnijeom i Vezenkovim, dok gosti iz Litvanije jedva da su mogli da dobace loptu do koša. Tako, posle 21:6 u prvoj deonici, usledila je nešto lošija druga deonica, posle koje se na odmor otišlo sa 35:24.

Pad u igri domaćih se nastavio i u trećem periodu, pa je Žalgiris malo po malo topio prednost rivala. U poslednji minut se ušl sa 70:66.

Ipak, promašeno bacanje Silvana Franciska, a onda i uhvaćena lopta Bugarina, kao i dva realizovana slobodna bacanja i definitivno su rešila pitanje pobednika.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Furnije i Vezenkov sa po 15 poena, a bugarski košarkaš je dodao i 11 skokova za dabl-dabl učinak.

Kada je o ostalim duelima reč, Barselona je bila sigurna na svom terenu protiv Albe, 88:73. Sam početak meča najavio je veliku borbu. Gosti iz Nemčke držali su korak za španskim timom sve do poluvremena kada je bilo 43:37. U par navrata popularni Albatrosi su ozbiljno zapretili, ali je "šira klupa", kao i iskustvo igrača Barselone do kraja presudilo.

Malo po malo, raslo je prednost domaćih za konačnih 88:;73 i ubedljivih petnaest poena razlike. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Brizuela sa 18 poena, a Kevin Panter je dodao 14.  U poraženom timu istakao se Martin hermanson sa 13, dok jeMekdauel-Vajt ubacio 12.

I te kako, zanimljivo je bilo i u Milanu, u meču koji je zatvorio drugo kolo. Od samog starta viđen je neizvestan duel, a Pariz je konstantno pratio ritam domaćina.

Tako, tokom druge deonice, fantastični Ti Džej Šorts poveo je svoj tim do preokreta i vođstva koje su zadržali sve do samog kraja.

Ipak, kako su se na vreme razigrali Mirotić i neverovatni Šilds, Olimpija do kraja uspeva da dođe do prvog trijumfa u sezoni.

U pobedničkom timu istakao se Šilds sa 21 poenom, Mirotić je ubacio 15, a Ledej 13. U poraženom timu, najbolji je bio Ti Džej Šorts sa 21.

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    11. oktobar 2024 | 22:45

    Пошто се комплетирало коло, може се видети да само захваљујући лошијој кош разлици, кк Камерун није 1 у ЕЛ. Али, треба им честитати ипак успешан почетак, и са жељом да наставе у истом ритму...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA