Poznati košarkaš skočio u more i spasao muškarca: Pio sam kafu sa suprugom kad mi je rekla "čovek se utapa"

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Marko Ramljak, kapiten košarkaškog kluba Zadar, pio je kafu sa suprugom i prijateljem u jednom poznatom zadarskom kafiću, kada je primetio da se čovek u moru bori za život. Bez oklevanja, Ramljak je skočio u vodu, potpuno obučen, i spasao ga.

Incident se dogodio u petak ujutru, oko 11:30, kada je muškarac ušao u more, ali su stvari krenule po zlu. Ramljak, koji je bio sa prijateljem i suprugom, nije ni trenutka čekao. "Supruga je prva primetila da se nešto dešava, čovek je bio svega nekoliko metara od obale. Shvatio sam da je situacija ozbiljna i odmah sam skočio da pomognem," izjavio je Ramljak za "24sata.hr" .

Iako je jesen već stigla, temperatura mora je još uvek prijatnih 20 stepeni, ali to nije sprečilo hrabrog košarkaša da bez razmišljanja reaguje. "Čovek nije bio u odeći, očigledno je nešto pošlo po zlu. Pomogao sam mu da se približi obali, a prijatelj mi je pružio ruku i zajedno smo ga izvukli na sigurno. Čovek je bio zbunjen i zahvaljivao mi se više puta," dodao je Ramljak.

Nakon što je izvučen na sigurno, pozvana je Hitna pomoć, koja je brzo stigla i potvrdila da je sa muškarcem sve u redu. Ramljak je ostao skroman, napominjući da ovo ne smatra herojskim činom. "To bi svako uradio, nije nikakvo herojstvo," rekao je kapiten Zadra.

Iz zadarske bolnice su potvrdili da je lekar pružio prvu pomoć na licu mesta i da nije bilo potrebe za daljim intervencijama.

(Telegraf.rs)

Video: Zadrani provociraju Mitrovića, on se zaleteo na njih, reagovalo obezbeđenje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA