Zbog ovoga je Lesor trenutno najbolji centar u Evropi: Francuz briljirao u novom slavlju Panatinaikosa

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kao što se i očekivalo, košarkaši Panatinaikosa slavili su u duelu drugog kola Evrolige protiv Bajerna 94:79 i tako održali maksimalan učinak iskoristivši lak raspored na startu.

Minhenski tim nije bio dostojan rival, a da će ishod biti takav postalo je jasno u prvoj deonici pri rezultatu 25:10. Plus se faktički do kraja nije spuštao ispod tri poseda razlike, pa su atinski zeleni zasluženo dobili okršaj.

Matijas Lesor je opravdao ulogu najboljeg centra Evrolige iz prošle godine i sa čak 22 poena uz 6 skokova vodio svoj tim do slavlja. Pogađao je visoki igrač sve u svom stilu i samo zacementirao svoju ulogu u ekipi šampiona Evrope.

Kendrik Nan je dodao 17 poena, uz 7 asistencija i 4 skoka. dok je Huančo Ernangomez bio na 12 uz 11 uhvaćenih lopti. Džerijan Grent je dao 11 poena, a na drugoj strani su Devin Buker, Karsen Edvards i Jam Madar dali 15, 14 i 11 poena. Izraelac je podelio 6 asistencija.

Bajern nije uspeo da iznenadi PAO posle Reala i sada ima skor 1-1, a do istog učinka je došao i Asvel, koji je sa 87:85 porazio Virtus iz Bolonje.

Sve vreme je sastav iz Vilerbana vodio, do same završnice. ali se italijanski sastav potom u potpunosti vratio u igru, ali su slobodna bacanja presudila, a zatim i blokada Sakoa.

Nil Sako je briljirao sa 19 poena i 11 skokova uz 17 poena Tea Maledona i 16 i 8 asistencija Nanda De Koloa, dok je 23 uz 5 uhvaćenih i 6 podeljenih lopti za koševe imao Isaja Kordinije. Virtus sada ima skor 0-2.

(Telegraf.rs)

Video: Evo šta je trener Baskonije rekao: Pabla Lasa na konferenciji upitali ko je bolji?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA