Budućnost ubedljivo do prve pobede u Evrokupu, Radonjićev tim u velikoj drami poražen na Kanarskim ostrvima

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Košarkaši Budućnosti došli su do ubedljive pobede u 3. kolu Evrokupa na gostovanju Trentu u Italiji, što je ujedno bio i njihov prvi trijumf u ovom evropskom takmičenju - 64:85.

Od samog starta meča je podgorički tim zadao svoj ritam, a posebno je impresivan bio u trećoj deonici koju je rešio u svoju korist rezultatom 23:9.

Najefikasniji u pobedi Podgoričana bio je Jogi Ferel sa 21 poen, a pratio ga je srpski košarkaš Nikola Tanasković sa 13 poena i četiri skoka.

Sastav Dejana Radonjića, turski Bahčešehir nije uspeo da napravi iznenađenje i da savlada Gran Kanariju na gostujućem terenu, pošto je pao u tesnoj završnici - 66:63.

Na kraju je najbolji u timu bio nekadašnji centar Mege, Marko Simonović sa 14 poena, dok je na drugoj strani dominirao Nikolas Brusino sa tri poena više pored svog prezimena.

Turski sastav imao je prednost od tri poena (60:63), ali je meč završen serijom domaćih od 6:0, koja je donela pobedu Gran Kanariji.

Istaknut učinak imao je i Stefan Jović u efikasnom meču i pobedi njegove Valensije u nama susednoj Rumuniji protiv Univerzitatee Kluž - 96:105.

On je podelio čak devet asistencija uz dva postignuta poena, dok je u njegovom timu poenterski dominirao Semi Odželeje sa 22 poena, koliko je dao i Ćavi Lopez-Arostegi.

U preostalim mečevima, Hapoel Jerusalim bio je bolji od Hamburga (89:74), dok je Huventud savladao Trefl Sopot na gostovanju (74:79).

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA