Skandal! Realu oduzimaju najmanje dve titule, a bivšem igraču preti zatvor?

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Bivši košarkaš Markus Sloter suočava se s ozbiljnim pravnim optužbama u Španiji zbog navodnog falsifikovanja pasoša, što mu je omogućilo da 2015. godine igra za Real Madrid kao igrač sa statusom EU građanina.

Prema tvrdnjama tužilaštva, Sloter je koristio pasoš Ekvatorijalne Gvineje koji se sada sumnjiči da je lažan, što je otvorilo pravnu raspravu o validnosti utakmica i titula osvojenih tokom te sezone.

Klubovi poput Barselone, koja je direktno pogođena ovom aferom, zahtevaju reviziju rezultata ACB lige i Kupa kralja iz te godine, te insistiraju na oduzimanju titula Real Madridu ukoliko se dokaže prevara.

Pored Slotera, slične optužbe terete i Endija Panka, koji je, prema navodima, zajedno sa Sloterom nabavio falsifikovani pasoš od bivšeg igrača Rikarda Engueme, što dodatno komplikuje situaciju.

U međuvremenu, špansko pravosuđe traži kazne koje uključuju zatvorske kazne za oba igrača, dok javnost i dalje spekuliše o tome zašto je potrebno bilo više od četiri godine da se izda nalog za hapšenje.

Sloter je već tri godine bez kluba, a osim domaćih uspeha, Real je sa njim na poziciji centra od 2012. do 2015. godine osvojio i jednu titulu Evrolige poslednje godine njegovog mandata.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović: Znamo kvalitete Reala, ali i mi imamo kvalitet

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skleb

    9. oktobar 2024 | 15:41

    I franjevcima da se oduzmu namestene titule od 2001 do 2011 !

  • Smederevac

    9. oktobar 2024 | 15:42

    Kada bi se kod nas ovako gledalo u sitna crevca kk I fk cz ne bi sakupili ni 5 titula.

  • oki

    9. oktobar 2024 | 16:28

    Nek potegne terza mozda u nekim kombinacijama moze da se dodeli zvedi Jos neka titula u fudbalu 😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA