"Odbegli" igrač Partizana odigrao loš meč u NBA ligi: Vašington gledao magiju jednog i slabost drugog Srbina

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Prethodne noći odigrano je nekoliko utakmica u okviru predsezone NBA lige i na parketu smo videli dva srpska košarkaša i to na istom meču. Šarlot Hornetsi su porazili Majami Hit sa 111:108 uz polovično dobar učinak igrača iz naše zemlje.

Nikola Jović je na izuzetan način iskoristio ukazanu mimutažu od 15 i po minuta i za to vreme postigla devet poena (3/5 FG, 2/2 FT) uz dva skoka, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Bronzani Orao je tako nadmašio učinak kolege sa Olimpijskih igara Vasilija Micića, koji je za četiri minuta na parketu imao promašen šut i čak četiri izgubljene lopte.

Za pobednički tim je i drugi nastup upisao Duan Vašington, košarkaš koji je uoči početka Evrolige napustio Partizan u sklopu trejda Njujorka za Karla Entonija Taunsa. Igrač Hornetsa je odigrao slabiji meč od prvog u kom je bio i tragičar u porazu od bivšeg kluba Niksa. Bek je za više od jedanaest minuta dao pet poena uz dva pogođena šuta od upućenih sedam (bez pogođene trojke iz tri pokušaja) na šta je dodao i dve prodate lopte.

Vašington je tokom leta predstavljen kao novo pojačanje Partizana i debitovao je za Partizan u ABA ligi, ali je onda dobio šansu da se vrati u NBA, što je crno-belima donelo i obeštećenje, a spekuliše se o cifri od milion dolara.

On u Šarlotu ima trogodišnji ugovor vredan 7.5 miliona dolara i nije poznato da li će ostati u timu do početka sezone. Ukoliko ga Hornetsi otpuste, crno-beli će ga vratiti u svoj roster, ali za takav ishod moraju najverovatnije da čekaju završnicu oktobra.

(Telegraf.rs)

Video: Duan Vašington izneo svoje utiske posle meča Partizan - Borac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA