Bjelica govorio o Željku Obradoviću, njegovom uticaju i Fenerbahčeu: "Neke stvari moraš da zadržiš za sebe"

 
S. L.
S. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Nekadašnj isrpski košarakš Nemanja Bjelica je tokom prethodne sezone odlučio da ode u penziju. Okačio je patike o klin, a umesto njih je ušao u cipele i zaseo u fotelju ekipe Bahčešehira, gde sada radi kao sportski direktor. On je u sklopu toga govorio za Jurohups, gde je otkrio i zašto je odbio Barselonu dva puta.

Bjelica je igrao za nekoliko klubova u Evropi, a najbolje partije je zabeležio igrajući za Fenerbahče gde je bio i MVP Evrolige. Osim toga, Bjelcia je i jedan od retkih srpskih košarkaša koji se može pohvaliti NBA prstenom koji je osvojio za Golden Stejtom.

Ipak, tokom svog perioda u Evropi, on je odbio Barselonu kako kaže dva puta, jednom jer je izabrao Fenerbahče pre njih.

- Bilo je to baš jednostavno... Bio je tamo jedan čovek, Željko Obradović. On je ta osoba zbog koje sam odabrao Fenerbahče pre Barselone, koju sam odbio i dva puta - rekao je Bjelica za Jurohups.

Potom je usledilo pitanje i da li je to bilo dva puta istog leta, ali...

- Ne, kada sam bio u Zvezdi. Oduvek sam želeo da igram za Barselonu. Mislim, nisam je odbio. U sportu ne možeš jednostavno govoriti o 'šta bi bilo kad bi bilo'. Željko Obradović je promenio moju karijeru, totalno. Mnogo sam naučio od njega. Da li žalim što nisam ostao u Fenerbahčeu? Svaki dan. Svaki dan žalim zbog toga. Ali želeo sam da odem u NBA i ne žalim što sam otišao u NBA. Da nisam otišao u NBA, ne bih bio ovde sada. Ne bih radio za ovaj tim. Ne znaš šta će se desiti. Kao što sam rekao, mogao sam imati mnogo bolju karijeru. Napravio sam mnogo grešaka kao igrač, ali takođe, mogao sam imati i goru karijeru. Tako da sam srećan, veoma sam zahvalan za ono što sam uradio, za ono što sam postigao kao igrač. Takođe sam zahvalan za mnoge dobre stvari koje sam naučio od svih mojih trenera. I sada, razumem ih bolje.

Bjelica se potom i vratio u Fenerbahče, ali... To nije bilo to.

- Moram biti iskren sa tobom, imam mnogo poštovanja prema ljudima i navijačima u Fenerbahčeu. Volim Fenerbahče. Fenerbahče mi je dao sve, i veoma sam zahvalan na tome. Nisam tip osobe... Šta mogu da kažem posle dve godine... Bilo kako bilo. Niko nije važniji od bilo kog tima. Fenerbahče je ogromna organizacija i ogroman tim. Život je takav. To je normalno. Imam odličan odnos sa Fenerbahčeom, volim klub i navijače. Bio sam MVP Evrolige dok sam igrao za taj tim. Pomogli su mi da napredujem, a i ja sam pomogao njima sa svojim timom te godine da dođu do Fajnal fora. Tako da je sve u ljubavi. Neke stvari moraš zadržati za sebe.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić: Bjelica ne igra protiv Grčke, Gudurić upitan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA