Majkl Džordan "iskeširao" 2.000.000 dolara za "zver": Prvi na svetu ima ovaj model, pravljen po porudžbini

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Legendarni NBA košarkaš, Majkl Džordan postao je vlasnik jedinstvenog primerka italijanskog sportskog automobila "Pininfarina Battista Targamerica", električnog hiperautomobila snage 1903 KS, čija vrednost premašuje 2 miliona evra.

Ovaj model, koji je napravljen po specijalnoj narudžbini, nedavno je isporučen košarkaškoj legendi, čije bogatstvo prema procenama iznosi 3,5 milijardi evra. Džordan je jedini vlasnik ovog automobila, a prvi put je prikazan javnosti u avgustu na "Monterey Car Week-u", kada je italijanski proizvođač automobila saopštio da je vozilo kupio "renomirani kolekcionar automobila".

Sada je otkriveno da je upravo Majkl Džordan taj kolekcionar. Ono što posebno izdvaja ovaj automobil, pored njegove impresivne snage, jeste aluminijumski držač za cigare i humidor, koji se nalaze između prednjih sedišta – detalj koji je svakako prilagođen Džordanovom poznatom uživanju u cigaretama.

Njegova nova "Battista Targamerica" zadržava električni pogonski sistem sa četiri motora, koji zajedno razvijaju 1903 KS i 2340 Nm obrtnog momenta, omogućavajući ovom automobilu da ubrza do 100 km/h za svega 1,86 sekundi, dok maksimalna brzina dostiže 350 km/h.

Poznato je da Džordan ima veliku strast prema luksuznim sportskim automobilima. Tako je 2023. godine kupio jedan od retkih primeraka "Venom F5 Roadstera" za čak 3,5 miliona evra.

Jordanov novi električni hiperautomobil, za koji se veruje da vredi preko 2 miliona evra, stigao je u njegovu kolekciju početkom oktobra.

(Telegraf.rs)

Video: Driftovanje iz prvog lica: Evo kako to izglead kada se nalazite u automobilu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA