Doneo Spartaku istorijsku pobedu u ABA ligi, pa zasluženo proglašen za MVP-ja 3. kola

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Američki košarkaš, Rasir Bolton apsolutno zasluženo je proglašen za najkorisnijeg igrača 3. kola regionalne ABA lige, nakon što je predvodio svoj Spartak iz Subotice do istorijske, prve pobede u regionalnom takmičenju ikada.

Spartak je, podsetimo, pobedio nakon neverovatnog preokreta u završnoj četvrtini kada Krka nije dala ni poen u poslednja četiri i po minuta.

On je na ovom meču postigao 28 poena uz tri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu za indeks od 31 poena za 30 minuta na terenu.

ABA liga navodi da je "činjenica da je Bolton predvodio tim ka pobedi, pored toga što je ostvario takvu statistiku, to što ga je izdvojilo od ostalih za MVP nagradu kola".

On je postigao najviše poena u ovom kolu, dok su Vojin Medarević iz Spartaka, Ognjen Kuzmić iz FMP-a i Nikola Tanasković iz Budućnosti podelili ulogu najboljeg skakača sa devet uhvaćenih lopti.

Najbolji asistent bio je Devante Džons iz Cedevita Olimpije sa 14 asistencija, dok su najbolji "kradljivci" sjajni, mladi Užičanin, Bogoljub Marković iz Mege sa četiri asistencije, koliko je imao i Branden Dženkins iz Mornara.

(Telegraf.rs)

Video: Arijan Lakić o Željku Obradoviću i Partizanu: "Neverovatno je šta sam naučio samo za mesec dana"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA