Novi najmoćniji NBA insajder zarađivaće novac veći od najplaćenijeg igrača Evrolige, ovu sumu mnogi sanjaju

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Legendarni Adrijan Vojnarovski otišao je sa mesta glavnog NBA insajdera u ESPN-u, kako bi se posvetio poslu na mestu generalnog menadžera svog bivšeg koledža Sent Bonaventur. Nije prošlo mnogo vremena do objave da ga je na tom mestu zamenio baš njegov "učenik" Šams Čaranija iz Atletika. 

Čuveni Vojnarovski je ulogu mentora Čaraniji preuzeo 2015. godine, a eto, devet godina kasnije, došlo je do smene generacija. Svaki ljubitelj košarke reći će vam da zna vrlo dobro lik i jednog i drugog, tim pre što su se uvek takmičili ko će pre da izađe sa nekom ekskluzivom vezanom za NBA ligu.

Sada, deluje, Čaranija neće imati baš nikakvu konkurenciju...

Kako na tržištu, tako i u - novčaniku. Prema nekim nezvaničnim informacijama, Vojnarovski je imao ugovor sa ESPN-om na 21.000.000 milion dolara za tri sezone, odnosno na 7.000.000 po jednoj sezoni. Sa druge strane, Šams je u Atletiku zarađivao oko 4.000.000 dolara po sezoni, a da bi pokušali da ga zadrže, nudili su mu i 1.000.000 dolara više.

Međutim, ponuda ESPN-a bila je daleko jača, tako da smo došli do paradoksa da najuticajniji NBA novinar ima veću platu nego najplaćeniji igrač Evrolige! Saša Vezenkov u Olimpijakosu inkasira 4.100.000 dolara, a Šejn Larkin, recimo, 3.750.000 američkih novčanica. Onda vam je jasno koliko je američko tržište zapravo daleko od evropskog.

A na Evroligi je da pokuša da barem koliko-toliko napreduje. Pokušavaju na razne načine, ali očigledno je da finansijski, barem za sada, NBA ligi ne mogu ni da pariraju.

(Telegraf.rs)

Video: Nilikina opisao Jokića, Dončića i Vembanjamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA