Pretukao trenera, često bio pijan, a sada je pobedio "demone": Legenda ABA lige odlazi u penziju

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Košarkaš iz Rijeke, Siniša Štemberger, nikada nije bio u centru pažnje niti je ostvario velike materijalne uspehe, ali je postao simbol upornosti i borbe sa sopstvenim "demonima".

Njegova neobična karijera trajala je do njegove 45. godine, kada je odigrao ključnu ulogu u vraćanju Kvarnera u prvoligašku orbitu, iako je trenirao samo tri puta nedeljno.

Tokom karijere, osvojio je nekoliko trofeja, uključujući prvenstva i kupove u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a u ABA ligi je ostavio dubok trag, zauzimajući drugo mesto na listi najboljih trojkaša sa 403 ubačenih, samo tri manje od prvoplasiranog Suada Šehovića.

Siniša Štemberger Foto: Nebojsa Parausic

Iza njegove borbenosti na terenu krila se unutrašnja borba sa alkoholizmom, o čemu je otvoreno govorio, priznajući da ga je to iskustvo dovelo do ivice, ali mu je i pomoglo da izraste u snažniju osobu.

- Imao sam borbe sam sa sobom. Bile su bitke, a prelomio sam kada sam došao na samo dno. Kada sam vidio da to utječe na mentalno zdravlje, da sam nakon jednog izlaska tri dana u depresiji. Ne možeš se toga lako riješiti. Najprije moraš priznati, ok, imam problem s alkoholom, sa time da nemam kontrolu sa alkoholom - rekao je svojevremeno.

On je, takođe, 2016. godine napravio incident, kada je došao na trening pijan i napao trenera, zbog čega je klub svojevremeno hitno reagovao i kaznio ga.

- Siniša Štemberger se nije pojavio na vreme na treningu. Stigao je nakon sat vremena i ničim izazvan nasrnuo na trenera Mancea čime je šokirao sve prisutne, jer nije bilo apsolutno nikakvih razloga. Nakon što se pribrao Mance je dao izjavu u najbližoj policijskoj stanici. Klub će u potpunosti stati u zaštitu trenera Mancea. Raskinuli smo ugovor sa Štembergerom, a o daljim koracima će odlučivati nadležni organi - rekao je sportski direktor Kvarnera, kluba gde je Siniša igrao, Marko Šimanić.

Siniša Štemberger photo:N.Parausic

Njegov povratak nije bio samo sportski trijumf, već i lična pobeda, zahvaljujući podršci porodice, prijatelja i sporta koji mu je pružio izlaz.

On je tokom karijere bogate karijere duge 24 godine nastupao za veliki broj timova, a najistaknutiji su svakako: Kvarner, Zadar, Široki, Split, Igokea, Škrljevo.

(Telegraf.rs)

Video: Karlik otkrio da li gra Euroleague Fantasy i iznenadio sve petorkom koju je odabrao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA