Životna drama Mirze Teletovića: Bežao kroz šumu da se spasi od poplava, pukla mu hidrocentrala u Jablanici

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Teške poplave zadesile su Bosnu i Hercegovinu prethodnih dana. Nažalost, izgubljeni su i mnogobrojni životi, pre svega u okolini Jablanice, gde se odronio kamenolom. Tešku sudbinu doživeo je i legendarni NBA košarkaš, Mirza Teletović koji je baš iz ovog kraja.

On je nedavno podigao malu hidrocentralu na reci Čvrsnici, koja je tokom poplava bukvalno "pukla kao kokica", kako kažu sami meštani, a ugrožen je bio i sam Teletović, koji je morao da ide da je podigne, kako bi voda mogla barem koliko toliko da prolazi.

Sama investicija je bila na noge podigla mnoge ekologe, pa je brzo i ugašena. Teletović je te užasne noći otišao da podigne klapne na brani po pozivu iz Ministarstva, a nakon što je krenuo nazad terencem za Jablanicu zadesio ga je odron jednog brda.

Isto se ponovilo i kada je krenuo ka Doljanima...

- Morao je na kraju da ostavi automobil u Mirkama i kroz šumu i po blatu da se probija do kuće - rekao je Armin Rizvić portalu Slobodna Dalmacija, koji je zaposlen u Teletovićevom kafiću u Jablanici.

Mirza je na kraju na svu sreću prošao bez ikakvih povreda, ali je materijalna šteta bila ogromna.

Skoro svi putevi su u potpunosti uništeni, Jablanica je odsečena od sveta, a meštani konstantno gledaju u nebo i strahuju od novih padavina i poplava. O stanju u ovom delu Bosne i Hercegovine govore i slike koje konstantno dolaze, a na kojima se može videti kako je razbacan nameštaj, ostaci puteva, kuća svuda unaokolo.

(Telegraf.rs / Slobodna Dalmacija)

Video: Navijačica Splita opčinila kamermana tokom meča protiv Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA