Zlatiboru "derbi komplet lepinje" protiv Slobode, Brekić se "zapalio" i doneo ubedljiv trijumf OKK Beogradu

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Košarkaši Zlatibora lakše nego što se to očekivalo savladali Slobodu iz Užica u velikom lokalnom "derbiju komplet lepinje" u okviru 1. kola Košarkaške lige Srbije pred svojim navijačima u Čajetini - 75:57.

Od samog starta meča je Zlatibor uspostavio kontrolu nad situacijom, a Sloboda je poslednji put vodila pri rezultatu 28:30 u drugoj deonici, posle čega se njena igra u potpunosti raspala.

Zlatibor je na poluvremenu imao +12 (44:32), a već pred poslednjih deset minuta je bilo jasno da će slaviti, pošto je uvećao svoju razliku na +22 (66:44).

Očekivano najefikasniji bio je kapiten Zlatibora, Brano Đukanović sa 18 poena, pratio ga je Uroš Paunović sa 16, dok je Branislav Terzić imao 13 poena.

Na drugoj strani su se istakli Petar Bogićević i Džordan Heris sa po 11 poena.

OKK Beograd je na domaćem terenu bio ubedljiv protiv Sloge iz Kraljeva i pobeda se uopšte nije dovodila u pitanje posle odličnog prvog poluvremena - 95:86.

Zaista sjajnu partiju je imao povratnik u redove OKK Beograda, Marko Brekić koji je ubacio 19 poena, dok je Zvezdino "dete" Lazar Gačić bio odmah iza sa 14 poena. Talentovani Ognjen Srzentić ubacio je 12 poena, dok je mladi Ognjen Nikolić postigao 11. I Asim Đulović je bio dvocifren sa 10 poena.

Za Slogu su se istakli Rajan Holand sa 23 poena, zatim Jovan Savić sa 14, te Jovan Stamenić sa 12 poena.

Videli smo i dve pobede gostujućih ekipa, pošto je Radnički Kragujevac savladao Novi Pazar (78:84), dok je Mladost Zemun iznenadila Džoker u Somboru (72:78).

(Telegraf.rs)

Video: Ovakav dribling odavno nismo videli u Superligi Srbije: Kao da je duh Ronaldinja ušao u igrača Voše

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA