Aleks Pereira brutalno prebio Rauntrija i sačuvao UFC pojas: Amerikanac sav krvav pao pod naletom udaraca

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

U glavnoj borbi UFC 307 u Solt Lejk Sitiju, Aleks Pereira je odbranio svoju titulu u poluteškoj kategoriji tehničkim nokautom u četvrtoj rundi protiv izazivača, Kalila Rauntrija.

Pereira je nastavio svoju dominaciju i potvrdio zašto je šampion, dok je Rauntri pružio izuzetan otpor uprkos snažnim udarcima i "velikoj šteti" koju je trpeo tokom borbe.

Borba je počela dinamično, s obojicom boraca spremnim za vatrenu razmenu udaraca. Rauntri je bio agresivan i nekoliko puta pogodio levom rukom, što je iznenadilo Pereiru.

Rauntri je uspevao da drži distancu i nije delovao zastrašeno pred šampionom. Pereira je, međutim, postepeno počeo da kažnjava Rauntri "leg kickovima", ali je runda završena u korist izazivača. Prema mišljenju MMA eksperata, Rauntri je imao prednost posle prve runde od 10-9.

Pereira je u drugoj rundi usporio tempo i počeo da koristi svoj džeb i kontrolu distance. Iako je Rauntri i dalje nalazio načina da plasira levicu, Pereira je pametno izbegavao teže udarce i kaznio Rauntri ja udarcima u telo i noge. Ova runda je pripala šampionu, koji je počeo da diktira ritam borbe i zadaje teže udarce. Po završetku runde, rezultat je bio izjednačen, 19-19.

U trećoj rundi, Pereira je potpuno preuzeo kontrolu nad borbom. Počeo je da koristi džeb i razorne udarce kako bi iznudio greške Runtrea. Iako je Rauntri uspevao da uzvrati ponekim udarcem u telo, šampion je sa nekoliko kombinacija i teškim leg kickovima naneo značajnu štetu. Rauntri se borio iz sve snage, ali je već u ovoj rundi izgledalo da je iscrpljen i da jedva parira tempu koji je Pereira nametao. Pereira je završio rundu sa teškom kombinacijom udaraca, čime je jasno stavio do znanja da kontroliše borbu. Sudije su dodelile ovu rundu Pereiri, 29-28.

Pereira je u četvrtoj rundi podigao tempo i koristio brz i precizan džeb da nanese ozbiljnu štetu protivniku. Rauntri , sav u krvi, pokušavao je da uzvrati, ali je trpeo teške udarce. Pereira je nizao udarce, a Runtre je jedva stajao na nogama i bio je na ivici da padne u nekoliko navrata. Iako je pokazao izuzetno srce i upornost, Amerikanac je bio potpuno iscrpljen.

Sudija Mark Godard je pažljivo pratio akciju i na kraju odlučio da prekine borbu nakon što je Rauntri pao pod naletom udaraca. Pereira je tehničkim nokautom odneo pobedu na 4:32 u četvrtoj rundi, čime je uspešno odbranio svoju titulu u poluteškoj kategoriji.

Ovom pobedom, Pereira je potvrdio svoju poziciju na vrhu poluteške kategorije i pokazao zašto je jedan od najopasnijih udarača u UFC-u.

(Telegraf.rs)

Video: Bojan Veličković spreman za meč

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bdsu

    6. oktobar 2024 | 08:04

    Kako je to bitno, humano, plemenito. Koliko samo empatije gledalaca koliko vriske i casnih ljudskih reakcija bez kojih je zivot nezamisliv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA