Saigrači ga nagovorili na posebnu terapiju, on umalo ostao bez noge: Operacija od pet sati mu spasila karijeru

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U vremenu kada gotovo svi imaju svoj podkast, često viđano i poznate sportiste u ulogama voditelja, a tim stopama su krenuli i Šejn Larkin i Ilajdža Brajant, koji imaju svoj podkast.

Jedan od gostiju bio im je i bivši saigrač iz Efesa, Brajant Danston, koji je otkrio kako je u sezoni 19/20, mogao ostati bez noge.

- Posle svakog treninga odem normalno na tuširanje i završavam tuširanje hladnom vodom da bih se osećao dobro za sledeći trening. To je neka moja stvar.

Tadašnji saigrači, Tibor Plajs i Alek Piters nagovorili su ga da počne da koristi krioterapiju, tretman koji se sastoji od veoma hladnih temperatura vode, kako bi se mišići oporavili u manjem vremenskom periodu.

BRYANT DUNSTON Foto: MN Press/Bianca Costantini

Kako je istakao, prvi tretman trajao je svega tri minuta...

- Ušao sam unutra i rekao 'Čoveče, kako je hladno!', i zaista je bilo tako. Nisam osećao svoje telo. Ništa nisam osećao kako je vreme prolazilo, samo sam bio tamo - rekao je Danston. 

Nakon pomenuta tri minuta, nije mogao Danston da izađe, te je Piters mogao da ga izvuče iz mašine... Potom je Danston primetio tamljenje kože, a na levom stopalu, deo je bio ljubičast. Nekoliko dana nakon toga, situacija se pogoršala.

Posetio je lekare u Nemačkoj, a tom prilikom saznao je da ako su promrzline došle do kostiju, moraće mu biti amputirana noga. Ipak, operacija, koja je trajala gotovo pet sati, je bila uspešna.

- Srećom, oštećenje nije stiglo do kostiju - istakao je Danston.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Mitrović pred start Evrolige: "Pariz je nezgodan, ali motivisani smo i spremni"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA