Sjajni FMP upisao prvu pobedu u FIBA Ligi šampiona! Ostavio prošlogodišnjeg učesnika Fajnal fora na 58 poena

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Pobednički povratak na evropsku scenu! FMP je zaigrao u grupnoj fazi nekog kontinentalnog takmičenja posle dve decenije i odmah je ostvario ubedljivu pobedu protiv prošlogodišnjeg učesnika Fajnal fora FIBA Lige šampiona, Peristerija, u dvorani "Aleksandar Nikolić" - 70:58!

Gledali smo atipično tvrdu košarku, na izuzetno mali broj poena večeras u dvorani "Aleksandar Nikolić". Odbrane su radile svoj deo posla, mada se mora reći da šut večeras nije bio na nivou, pre svega kod Grka, koji su bili zaista katastrofalno loši.

Odlične role tokom čitave utakmice u timu FMP-a imali su Voja Stojanović, Matic Rebec i Stefan Lazarević. Njih trojica na kraju su i bila najefikasnija u sastavu Pantera.

Dvocifreni su bili Stojanović sa 18, Rebec sa 13, Novak sa 12, kao i Lazarević sa 11, te Tasić sa 10 poena.

FMP je posle kratkotrajnog egala na početku meča prvi stigao do malo opipljivije prednosti od dva poseda, koja je bila na snazi pred kraj uvodnog kvartala.

Baš ta dva poseda su i pravila razliku posle uvodnih 10 minuta (18:14), da bi u narednoj deonici FMP dodatno pojačao odbranu i ostavio Peristeri, koji je prošle sezone igrao Fajnal for FIBA Lige šampiona, na svega osam postignutih poena za četvrtinu.

FMP se nije zaustavljao na drugoj strani, doduše, ni sam nije bio toliko efikasan, ali je sve bilo dovoljno da Panteri odu na dvocifrenu prednost na velikom odmoru (32:22).

Nastavio je FMP sa fenomenalnom odbranom i u trećoj četvrtini, pa je Peristeri postigao prve poene tek nakon skoro šest minuta igre!

Za to vreme Panteri su se odlepili na odličnih +17, a baš ta razlika stajala je na semaforu i pred poslednjih deset minuta, tako da se samo postavljalo pitanje koji će rezultat biti viđen na semaforu na samom kraju (49:32).

Iako su Grci u jednom momentu pretili da se spuste na jednocifreni minus, FMP je odbio i njihov poslednji nalet, tako da je na kraju upisao evropski prvenac u FIBA Ligi šampiona.

FMP za vikend dočekuje Borac iz Čačka, a sledeće sedmice ima novi duel u FIBA Ligi šampiona, pošto u sredu u Beograd stiže turska Manisa.

(Telegraf.rs)

Video: Nenad Krstić novi potpredsednik KSS

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA