"Ovo treba da bude kuća košarke, ne alkohola, duvana i abrova": Čović misterioznim rečima govorio o problemima

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 9

Nebojša Čović je u utorak zvanično promovisan u novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije nakon sednice Skupštine ove organizacije, a u sredu je podelio svoje planove sa širom košarkaškom publikom.

Upitan je o stanju u ženskoj košarci, potom se oštro nadovezao na medijsku propraćenost iste.

- Kad se poslednji put gledali. Bio je Tajfun - Šentjur, protiv Tajkuna, Tajfuna... Bilo je to na našoj televiziji, malo je smešno, a treba da gledamo našu žensku košarku. Vi gledate za muške klubove budžete 15, 16 miliona, a ne može za žensku ligu da se izdvoji 500.000 - 600.000 evra, što je bruka i sramota. Govori se o jednakosti polova, moramo da se uključimo, da se podrži taj resor sa Anom. Nekada medalja, a osvojeno ih je za prošla dva mandata 26, a za vreme Đilasovog mandata 22... Sveukupno 54 medalje. Ima tu medalja i u 3x3. One nekada pokriju nerad i loše odnose - istakao je Čović, potom misteriozno istakao:

Video: Ovo treba da bude kuća košarke, ne alkohola, duvana i abrova: Čović progovorio o problemima

- Da li je vama to jasno ili nije, meni je drago da je košarkaškom svetu jasno. Ovo treba da bude kuća Košarke, a ne alkohola, duvana i abrova. U javnost će izaći kako se budemo dogovorili. Prioriteti su nam jasni, reprezentacija u svim nivoima i uzrastima. Međunarodna agenda, infrastruktura, trebaju nam trenažni centri, ne samo u Beogradu, nego u Srbiji. Nije Beograd samo Srbija, nego da obiđemo našu zemlju, treba da vidimo tu problematiku, kako možemo da pomognemo i šta su njihovi predlozi, da se ne svede na kukanje. Da vidimo šta je tu realno, a šta nije da se sprovede. Košarka donosi trofeje ovoj zemlji. Neki drugi sportovi u koje smo zaljubljeni, mislim na fudbal, on je kao religija. I kad su pare u pitanju - rekao je Nebojša Čović na konferenciji za medije.

(Telegraf.rs)

Video: Prvo obraćanje Čovića sa mesta predsednika KSS

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodjeni

    2. oktobar 2024 | 12:47

    Sad je kuca kriminala

  • Haha

    2. oktobar 2024 | 13:51

    Pocelo je, ko o cemu, a baba o usticima. Navika je cudo.

  • нибрС

    2. oktobar 2024 | 13:51

    Почео си први дан са саопштењима и свађама, тако данас настављаш... Ти тако поштен и честит све ћеш довести у ред...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA