FMP sutra igra istorijski meč u FIBA Ligi šampiona! Panteri pozivaju na spektakl: "Imperativ je jasan!"

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Dugačka i bogata istorija KK FMP nosila je i veoma uspešne nastupe u Evropi. Gotovo stalni učesnici ULEB Kupa na početku novog milenijuma, Panteri su jednom bili polufinalisti, a jednom četvrtfinalisti… Klub iz Železnika trasirali su u sam vrh evropske košarke u razvoju mladih talenata koji su znali kako i da ostvare vrhunski sportski rezultat.

Vreme je da se Panteri, polako, ali sigurno vrate na tu evropsku scenu, pošto će zaigrati u FIBA Ligi šampiona protiv ekipe Peristerija.

Na otvaranju sezone na domaćem terenu ulaz u halu ’’Aleksandar Nikolić’’ biće besplatan. Biće to prava prilika za sve ljubitelje košarke da uživaju u vrhunskoj košarci na nivou Lige šampiona. Za ovaj tim, interesantno, nastupali su između ostalih i legendarni zlatni momci iz Indijanapolisa Milan Gurović (bivši trener KK FMP) i Marko Jarić. Baš kao i Alfonso Ford po kom nagrada za najboljeg strelca Evrolige i danas nosi ime.

Peristeri nema samo bogatu istoriju, to je pokazao baš i prošlosezonski rezultat, a tim je veoma iskusan i snažan. Svesni su u taboru Pantera izazova, a i ne kriju uzbuđenje zbog prvog klupskog nastupa u Ligi Šampiona. Baš o tome govorio je trener Saša Nikitović:

- Posle dugo godina FMP je ponovo u grupnoj fazi evropskih takmičenja. Spremni dočekujemo prvo kolo, a ako pričamo o protivnicima u našoj grupi to je sigurno jedna od najtežih u Ligi šampiona. Imamo u našoj grupi dva prošlosezonska učesnika Fajnal Fora i Manisu koja je bila visoko kotirana u jakom turskom prvenstvu. Kao i u ABA ligi, tako i u FIBA Ligi šampiona, veoma su nam bitne utakmice kod kuće. Naravno da je peh za nas što ne možemo da igramo u Železniku, već moramo u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’. To ne umanjuje stav da nam je utakmica na domaćem terenu jako bitna. Daćemo sve od sebe, ekipa je spremna - istakao je Nikitović.

Prvotimac Vojislav Stojanović je istakao da je svaki meč na domaćem terenu, uprkos tome što se igra u drugoj dvorani obaveza da se da sve od sebe u njegovoj odbrani:

- Prva utakmica u Ligi šampiona, a to je za FMP prvi meč u evropskom takmičenju posle dugo godina. Igramo kod kuće, imperativ je jasan, a to je da odbranimo domaći teren. Igramo protiv jako iskusne ekipe, sa iskusnim igračima koji su igrali i na nivou Evrolige. Grčke ekipe su poznate po čvrstoj igri u odbrani i sigurno je da ćemo morati i mi da pokažemo čvrstinu. Nadamo se dobrom ishodu i radujemo se početku Lige Šampiona - rekao je Stojanović.

(Telegraf.rs)

Video: Jedna porodica ušla je na stadion za meč Zvezde: Evo kako su zaobišli procedure

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA