Nebojša Čović od danas preuzima Košarkaški savez Srbije

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 12

Prvog dana oktobra na snagu je stišoča ostavka Predraga Danilovića na mesto predsednika Košarkaškog saveza Srbije, što znači da će na današnjoj sednici Skupštine Nebojša Čović biti izabran kao novi prvi čovek.

Doskorašnji predsednik je odluku da napusti Savez doneo posle bronze na Olimpijskim igrama i tako okončao svoj skoro osmogodišnji period boravka na čelu jednog od najtrofejnijih sportova u našoj zemlji.

Novi predvodnik KSS trebalo bi da bude Čović, koji nema protivkandidata i ima podršku maltene svih delegata na Skupštini, tako da se očekuje da čitav proces bude samo formalnost. Čak 30 od 33 člana su na njegovoj strani i podržali su kandidaturu, koja je podneta pre sedam dana.

Inicijativa je započeta od strane KS Vojvodine, a i ostali regioni kao i Udruženje klubova KLS su podržali Čovića.

Pisali smo o tome šta će najverovatnije biti njegovi prvi potezi po preuzimanju funkcije, na osnovu njegovih ranijih izjava i najava. Jedno od gorućih pitanja je svakako pronalazak selektora nacionalnog tima i sve su glasnije priče da bi Svetislav Pešić mogao da dobije produžetak saradnje.

Na Skupštini će biti izabrana i četiri potpredsednika Saveza.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović nakon pobede protiv Borca ostao bez pitanja od novinara, imao i opasku na račun toga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA