Jokićev Denver se potresno oprostio od svoje legende Dikembea Mutomba

 
D. U.
D. U.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Čitav košarkaški sve je utučen zbog vesti o smrti legendarnog košarkaša Dikembea Mutomba. Čuveni centar preminuo je u 59. godini života od posledica borbe sa kancerom mozga.

Mutombo je u NBA stigao kao četvrti pik koga je izabrao Denver Nagets 1991. godine. Narednih pet godina proveo je u timu u kojem je sada glavni igrač naš Nikola Jokić, a Denver se emotivno oprostio od Mutomba.

- Organizaciji Denver Nagetsa je slomljeno srce zbog vesti o smrti legende Nagetsa i NBA ikone, Dikembea Mutomba. Dikembe se afirmisao kao draft pik Nagetsa, a jedan od najupečatljivijih trenutaka u istoriji naše franšize zauvek će biti vezan za "Planinu Mutombo" i njegovu sliku u suzama radosnicama nakon što je iznenadio prvoplasirane Sijetl Supersonikse 1994. godine.

- Dikembe je jedan od najunikatnijih i najvoljenijih igrača koji je ikada kročio na košarkaški teren. Rad i trud koje je ulagao van terena kako bi pomogao svojoj domovini, Africi, i NBA gradovima koji su ga voleli, bili su jednako izuzetni.

- Reči ne mogu opisati koliko će Nagetsima i NBA zajednici nedostajati Dikembe, ali njegovo sećanje i uticaj sigurno nikada neće biti zaboravljeni. Naše misli su uz njegovu porodicu i voljene u ovom teškom periodu - naveli su Nagetsi.

(Telegraf.rs)

Video: "Neću ni tabelu da gledam do februara": Savo Milošević predstavljen u Partizanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA