Velika anketa! Evropski novinari odredili na kojim mestima će završiti Partizan i Zvezda u Evroligi

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Košarkaška Evroliga startuje za samo tri dana utakmicama prvog kola, a baš kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, zajedno ćemo u takmičenju gledati i Crvenu zvezdu i Partizan. Crveno-beli gostuju u Parizu, a crno-beli putuju na megdan Baskoniji u Vitoriju. 

Mnoge zanima koji su krajnji dometi timova koje predvode Željko Obradović i Janis Sferopulos, a najpoznatiji evropski košarkaški novinari, njih 31 iz Grčke, Srbije, Izraela, Francuske, Turske i Italije u anketi Basket Newsa rangirali su timove od prvog do 18. mesta.

Tim koji su postavili na 1. mesto dobio je 18 poena, na drugo 17 i sve tako do poslednjeplasiranog, koji je dobio 1 poen.

I može se reći da Partizan i Crvena zvezda uopšte nisu tako loše prošli u ovoj anketi, pošto im košarkaški stručnjaci daju velike šanse da se domognu mesta u plej-ofu, odnosno plej-inu.

Željko Obradović Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

I Partizan i Crvena zvezda bi završili u plej-inu, možda bi ih očekivao i međusobni duel

Partizan je u ovoj anketi sa 326 bodova završio na osmom mestu, a pre početka prošle sezone bio je na 10. poziciji, tako da se tu donekle vidi napredak, delom i zbog nove energije koje su donela pojačanja u tim Željka Obradovića.

Basket News navodi da je sličan proces prošle sezone prošao Panatinaikos i da su kockice na kraju uspele da se slože, jer su Zeleni uzeli titulu. Ovaj litvanski portal kaže "da verovatno niko ne očekuje od Partizana da osvoji pehar, ali da postoji argument na osnovu kojeg bi Željko mogao da vodi tim barem do plej-ina".

Sa druge strane, Zvezda je od novinara zaradila 240 bodova i kada se sve podvuče i ona bi završila zajedno sa Partizanom u plej-inu na 10. poziciji. Pre početka prošle sezone, crveno-beli su bili za jedno mesto slabije rangirani, odnosno bili su 11.

Kao razlog zbog kojeg bi crveno-beli ove sezone mogli da budu bolji, Basket News navodi činjenicu da su došli Nikola Kalinić, Ajzeja Kenan, Kodi Miler-Mekintajer, a da je klub odredio budžet od 20 do 22 miliona evra.

Janis Sferopulos, KK Crvena Zvezda, konferencija pred Efes Foto: Nikola Tomić

Panatinaikosu druga vezana titula, ako pitate stručnjake

Vodila se ponovo žestoka borba za prvo mesto, ali novinari ponovo vide Panatinaikos sa peharom, pošto je grčki klub osvojio 538 bodova u anketama i završio na samom vrhu, odmah ispred najvećeg rivala Olimpijakosa, koji je dobio 521 poen od košarkaških stručnjaka.

Redom se zatim ređaju Real Madrid na trećem mestu sa 485 bodova, Fenerbahče je četvrti (478), Monako je peti (417), a direktno bi u plej-of još Barselona (402). Pored Partizana i Zvezde u plej-inu bi se našli Anadolu Efes (367) kao sedmi i Olimpija Milano kao deveta (308).

Timovi koji bi ove sezone "izvisili" u borbi za završnicu su Makabi Tel Aviv (238), Baskonija (220), Žalgiris (213), Virtus (208), Bajern (151), Pariz (76), Asvel (71) i Alba Berlin (42).

(Telegraf.rs / Basket News)

Video: Karlik Džons nam je "otkrio" moćne tetovaže: Simbolika je neverovatna

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jsd

    30. septembar 2024 | 18:28

    kk agonija kreće sa visoke pozicije u plej aut

  • Znalac

    30. septembar 2024 | 19:14

    Poslednjih 12g zvezdu svi shvataju kao albu i asvel i cude se kako uopste igraju EL. Ali su i svesni ko i koliko pomaze komsinicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA