Pitali smo ChatGpt ko su Top 10 aktivnih košarkaša na svetu: Evo kako je rangirao Jokića, Dončića i Drim tim

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 2

Utakmicama između aktuelnog šampiona Boston Seltiksa i Njujork Niksa, kao i duelom između Minesota Timbervulfsa i Los Angeles Lejkersa, 22. oktobra startuje 79. sezona NBA lige. Sa druge strane, već u četvrtak počine Evroliga, kao drugo najznačajnije košarkaškoe takmičenje sveta. Sve u svemu, navijači su spremni, baš kao i igrači za uživanje u igri pod obručima.

Ono što je posebno zanimljivo, skoro da ne prođe dan da navijači ne vode "rasprave" o tome ko su trenutno najbolji košarkaši današnjice. Tako, s obzirom na sve veće uzbuđenje i euforiju koja vlada, odlučili smo da pitamo našeg virtuelnog asistenta, ChatGPT, ko su trenutni najbolji aktivni košarkaši na svetu. Evo šta smo saznali.

Jokić pa svi ostali

Na vrhu liste nalazi se Nikola Jokić, tri puta proglašavan za MVP-a, koji je postao simbol dominacije i lider Denver Nagetsa i reprezentacije Srbije.

- Njegova sposobnost da organizuje igru i stvara prilike za saigrače čini ga nezaobilaznim faktorom na svakom meču - objašnjava naš virtualni asistent.

Iza njega je Janis Adetokumbo, ključni igrač Milvokija i "udarna igla" reprezentacije Grčke. Treće mesto pripada Luki Dončiću. Kreativnost i talenat za poentiranje čine ga jednim od najatraktivnijih mladih igrača današnjice. Kao vođa Dalas Maveriksa, Luka je već pokazao da je sposoban da preuzme odgovornost u ključnim momentima.

Nikola Jokić i Luka Dončić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Drim tim "diše za vratom" Evropljanima

Posebno je zanimljivo da je na prva tri mesta Chat GPT postavio evropske košarkaše, koje često i brojni košarkaški stručnjaci postavljaju i rangiraju na sličan način. Tako, članovi "Drim tima", koji su osvojili zlatnu medalju na nedavno završenim Olimpijskim igrama, gledaju u leđa srpsko-slovenačko-grćkoj trojici.

Jokićev "omiljeni" centar Džoel Embid je na četvrtom mestu je Joel Embiid, dominantan centar Filadelfija 76ersa, poznat po svojoj snazi u reketu i duelima "koje izvegava" protiv Jokića u Denveru.

OI Olimpijske igre košarka Srbija SAD Foto: Tanjug/AP

Iza njega je Stef Kari, često nazivan najboljim šuterom u istoriji košarke. Njegova preciznost sa spoljne linije i sposobnost da stvara šanse za sebe i druge igrače čine ga ključnim igračem Golden Stejt Voriorsa.

Na šestu poziciju se smešta Kevin Durant, jedan od najkompletnijih napadača u NBA, a Džejson Tejtum, najbolji igrač Boston Seltiksa, zauzima sedmo mesto.

Osmo mesto pripada Devinu Bukeru, vođi Finiks Sansa, koji se ističe kao jedan od najboljih strelaca u ligi.

Zanimljivo, tek na devetoj poziciji je Lebron Džejms, veteran koji i dalje pokazuje da je u neverovatnoj formi. Njegovo iskustvo i sposobnost da inspiriše svoje suigrače čine ga ključnom figurom Los Anđeles Lejkersa.

Lebron Džejms, Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

Zadnje, deseto mesto zauzima Šej Gildžus-Aleksander, superstar Oklahoma Siti Tandera, koji se brzo probija kao jedan od najboljih igrača. Njegova sposobnost da postiže poene i kreira šanse za tim čini ga igračem za kojeg se može očekivati svetla budućnost.

Ova lista, iako podložna promenama tokom sezone, svakako odražava trenutnu dinamiku u svetu košarke i nivo kvaliteta koji ovi igrači donose na teren.

Kako se sezona nastavlja, ostaje nam da pratimo njihove performanse i da vidimo ko će se možda probiti na vrh u budućnosti. Ovo je mišljenje računarskog programa, a barem ako pitate navijače u Srbiji, dobro je procenilo igru Nikole Jokića i najboljeg igrača današnjice postavilo na vodeće mesto, koje mu i pripada.

(Telegraf.rs)

Video: Lebron Džejms za Telegraf o Jokiću: "Takav talenat! Zaslužio je sve što ima, on je sjajna osoba"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gane

    30. septembar 2024 | 15:49

    To što im je Jokić na vrhu dovoljno govori o kvalitetu današnje NBA lige, a i unazad dvadeset godina je sve to jadno i bedno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA