Mega kroz ogromnu dramu srušila FMP u gradskom derbiju! Kondić i Jović raširili krila ružičastom timu

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Neverovatna utakmica u malom beogradskom derbiju i na kraju pobeda Mege nad FMP-om posle vrlo tesne završnice! Uspeo je tim Marka Baraća da zadrži oreol nepobedivosti, te da veže i drugi trijumf posle onog nad Krkom u 2. kolu ABA lige - 83:80!

Apsolutna drama u Hali sportova "Ranko Žeravica"! Jurila je Mega tokom celog meča zaostatak u odnosu na FMP, a na kraju je sve moralo da se rešava u poslednja dva minuta.

Košem Kondića, Mega je stekla korak ispred u odnosu na Pantere na oko 100 sekundi do kraja. Usledili su promašaji na obe strane, pa je jedan posed delio ekipe i na 40 sekundi do kraja. Nije potom uspeo da pogodi FMP, nakon što je sudija Hadžić svirao faul u napadu Kondiću u narednom napadu, a Novak je morao da faulira Milijaševića.

On je pogodio jedno, a FMP-u je preostalo 18 sekundi da uradi nešto...

Mega se opredelila da ide na faul, a Rebec je sa penala bio precizan. Zatim je to bio i Petrović, a onda ponovo Rebec.

Na kraju je Milijašević je dao prelomna bacanja, a Novak promašio trojku za produžetak.

A pre toga gledali smo prilično ujednačen start utakmice u koju su Panteri nešto bolje ušli od protivnika. I jedna i druga ekipa pokušavale su da uhvate pravi ritam, a na prvom televizijskom tajmautu FMP je imao četiri poena viška (5:9).

Međutim, on je delovao delotvorno na košarkaše Mege, koji su nakon njega uhvatili dobru energiju na krilima Jovića i Petrovića. Ali kako se sama deonica bližila kraju, to je FMP ponovo hvatao zalet i na mimut do njenog kraja došao je do +8 (12:20), što je bio alarm za trenera Baraća da zatraži minut odmora.

KK Mega - KK FMP Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov

Delovalo je da je Kondić sa vezanih pet poena dao poslednju reč u ovoj deonici, ali je Rebec svojom trojkom uz prekršaj ipak održao Pantere na solidnih +7 (17:24) nakon uvodnih 10 minuta košarke.

Početak druge deonice doneo nam je nešto rastrzaniju igru oba tima. Poeni su bili retkost i za puna tri minuta postignuta su svega četiri - po dva na obe strane terena. I ponovo je FMP bio taj koji je prvi uhvatio ritam, pa je posle poena iz kontre Barne stigao i do prve dvocifrene prednosti (19:30).

Nastavilo je da se igra uz dosta uspona i padova, pa je Mega ponovo uhvatila priključak poenima Bogoljuba Markovića i Petrovića iz kontre, a košarkaš rođen u Užicu nastavio je da gura ružičasti tim nazad u igru.

KK Mega - KK FMP Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov

Posle tehničke greške trenera Saše Nikitovića, Mega se i potpuno vratila u igru, pošto je trojku pogodio Kajil, ali je FMP pronašao odgovor preko Voje Stojanovića, koji je odgovorio istom merom.

Štaviše, upravo je on zajedno sa Simovićem na kraju i održao FMP u prednosti od sedam poena (38:45).

Ponovo su Panteri stigli i do dvocifrene prednosti nakon tri minuta igre u drugom poluvremenu (44:54), a uz pomoć danas odličnog Stojanovića, gosti iz Železnika nastavili su da održavaju svoju prednost oko osam poena. Problem za Megu bila je i vrlo rana četvrta lična greška Markovića, koju je dosudio arbitar Damir Javor.

Mega je još jednom uspela da se vrati na samo tri poena minusa, a na ulazak u poslednjih deset minuta razlika je iznosila pet poena (57:62).

A na krilima dobrog završetka treće deonice, Mega je nastavila sa odličnom igrom i na početku četvrte, pa je posle poena Maloveca razlika ponovo bila na samo +1 za Pantere (64:65), a košem Milijaševića je domaći tim poveo prvi put još od uvodne deonice.

FMP je zatim vezao dva uspešna napada, a trener Marko Barać je bio nezadovoljan jednom od odluka sudije Hadžića pri prodoru Kondića, zbog čega je dobio i tehničku grešku. No, ni to nisu bili prelomni momenti susreta, jer se ruzičasti tim ponovo vratio u igru i na pet minuta do kraja bilo je nerešeno.

Usledila je završnica koja je već opisana na samom početku izveštaja.

Mega se u narednom kolu sastaje sa ekipom Dubaija na gostovanju, dok će FMP ugostiti čačanski Borac, ali ih pre toga čeka duel sa Peristerijem u FIBA Ligi šampiona.

(Telegraf.rs)

Video: Arijan Lakić o Željku Obradoviću i Partizanu: "Neverovatno je šta sam naučio samo za mesec dana"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA