Brutalna poruka Sferopulosa navijačima Zvezde: "Nemojte da plačete od početka sezone!"

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 2

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su dvocifrenu pobedu protiv ekipe Mornara, a nakon meča na konferenciji za medije govorio je Janis Sferopulos.

Pre svega dao je svoje viđenje utakmice i istakao je da je druga četvrtina jedina bila problematična, ali da je ostatak meča bio zadovoljavajuć.

- Odlično smo startovali u odbrani i napadu, ali u drugoj četvrtini smo odigrali loše, dozvolili smo 27 poena. Drugo poluvreme smo odigrali dosta bolje u odbrani, igrali smo agresivnije. Nastavićemo, želimo da gradimo svoju igru. Imamo dosta stvari da unapredimo, a za to treba vreme na terenu. Radimo na tome na pravi način, trudimo se i biće uskoro dosta bolje - rekao je Sferopulos.

Upitan je da li je u drugoj deonici Zvezda potcenila protivnika ili šta se desilo.

- Ne mislim to, grenuli smo dobro i agresivno u odbrani, a onda možete samo za drugu četvrtinu da kažete. Imali smo dvocifrenu prednost i kada nam se smanjila efektivnost i agresivnost odbrane dozvolili smo lake poene. U tom momentu ste u pravu, ali to je mali period meča, ne jer smo ih potcenili, već jer smo igrali energetski slabo. U drugom poluvremenu smo dosta poena postigli iz njihovih izgubljenih lopti. Tako bih rekao za ovu utakmicu - dodaje Sferopulos.

Rekao je da se spremaju za prvi meč u Evroligi protiv ekipe Pariza.

- Spremni ili ne, imamo prvu utakmicu, moramo biti spremni i igrati iz sve snage. Radimo za ove mečeve, verujem u proces u to kako radimo i svojim igračima i sve će biti bolje. Znamo da ne igramo dovoljno dobro, ali biće sve bolje i bolje.

Koliko je teško bilo timu da se oporavi posle poraza od Dubaija, objasnio je trener crveno-belih.

- Nije bilo teško jer smo znali da kada igrate možete izgubiti. Nije katastrofa, idemo korak po korak. Bila je dobra utakmica večeras, ali kao što rekoh, možemo igrati bolje. Kada se trudite igra će doći na svoje - rekao je Sferopulos.

Nakon toga istakao je da tim Zvezde ima novih igrača koji moraju da uzmu vremena kako bi se uklopili u potpunosti.

- Moramo da nastavimo da dobijamo mečeve. To je naš tim, naš cilj, moramo se boriti za to. Sa druge strane, moramo koordinisati 6,7 novih igrača u ovom sastavu. Potencijal je velik, ali moramo ići korak po korak. Ne možemo razmišljati o budućnosti, već o svakom narednom danu - rekao je Janis, pa je nastavio:

- Znam da navijači očekuju puno od tima, ali želim navijačima poslati poruku. Svake godine govore da žele F4, a Zvezda je bila za 12 godina samo jednom u TOP8. Možda navijači moraju da budu strpljivi, da veruju timu koji je nov, da veruju svima jer radimo veoma jako. Ovo je važno da ne plačemo od prvog momenta, jer sezona je duga. Svaki put kada su ljudi plakali ništa nismo uspeli. Zato nam treba njihova podrška - poručio je Sferopulos.

Janisu nije prijalo pitanje šta se radilo između meča protiv Dubaija i današnjeg protiv Mornara.

- Uradili smo šta moramo svaki put, da treniramo jako i ispravljamo greške. Isto ćemo raditi pred naredni meč.

Na kraju konferencije osvrnuo se na igrače koji su večeras izostali.

- Davidovac je odsustvovao zbog ličnih stvari, Plavšić nije bio u rotaciji. Imamo 16 igrača i možemo to da priuštimo - zaključio je Sferopulos.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos u neverici kad su Delije podigle koreografiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Runi

    28. septembar 2024 | 20:22

    Dug je put do plakanja...Moraju fmp prvo da ima navijace, pa da kupe karte pa da dodju u halu da bodre tim....

  • ???

    28. septembar 2024 | 20:37

    Sto je bio zabranjen ulaz?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA