Dinamo Zagreb se "raspada" i u košarci: Hrvatski tim izgubio 48 razlike u FIBA Evrokupu!

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Košarkaši Dinama iz Zagreba doživeli su katastrofalan poraz u revanšu kvalifikacija FIBA Evrokupa, gde ih je francuski Dižon savladao sa neverovatnih 105:57.

Ovaj rezultat dodatno je pogoršao situaciju za hrvatski tim, koji je već u prvoj utakmici poražen sa 95:84, čime je ukupni skor dvomeča 200:141 u korist francuskog predstavnika.

Dinamo se držao samo u prvoj četvrtini, koju su završili sa zaostatkom od osam poena (28:20). Međutim, kako je meč odmicao, razlika je rasla – u drugoj četvrtini Dinamo je postigao 16 poena naspram 22 Dižona, da bi u drugom poluvremenu potpuno pali, ubacivši samo 21 poen za 20 minuta igre.

Sa druge strane, Dižon je kontrolisao ritam igre i bez milosti završio utakmicu sa +48.

Najbolji u redovima Dijona bio je Vear sa 21 poenom i 6 asistencija, dok je u Dinamu najefikasniji bio Kraljević sa 17 poena, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne težak poraz.

Ovako ubedljiv poraz eliminisao je Dinamo Zagreb iz drugog po redu FIBA evropskog klupskog takmičenja, i uz to, bacio navijačima dodatno so na ranu, posle istorjskog poraza fudbalske sekcije u Ligi šampiona od 9:2 protiv Bajerna iz Minhena.

(Telergaf.rs)

Video: Zvezda dala još jedan gol: Crveno beli vode 2:0

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA