Bivši klinac Partizana izdominirao u prvom kolu i zaradio MVP titulu

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Košarkaši Zadra pobedom su otvorili novu sezonu ABA ligi porazivši Cibonu u hrvatskom klasiku 87:69, a najkorisniji igrač na meču bio je nekadašnji član Partizana.

Amar Gegić je u prvom kolu ABA lige izdominirao sa 30 poena, pet skokova, četiri asistencije i jednom ukradenom loptom. To je sve bilo dovoljno za indeks korisnosti 32 i nagradu za MVP kola i pored toga što je Devon Denijels iz Spartaka imao u prvom kolu indeks korisnosti 33, ali je njegov tim poražen od Studentskog centra.

Gegić ima 26 godina i sa 20 je nosio opremu crno-bleih u vreme mandata Andree Trinkijerija na klupi beogradskog kluba. Nikada nije dobio pravu šansu, a zatim je menjao sredine.

Redom je nastupao za Slobodu iz Tuzle, Sparse, Cibonu, Pariz, Metropolitan i Gran Kanariju, a pre dolaska u redove Partizana nastupao je i za Bajern.

U međuvremenu je Zadar u drugom kolu poražen od Igokee 79:76 posle produžetka uz dosta slabiji meč Gegića, koji je imao ukupan indeks korisnosti minus četiri.

(Telegraf.rs)

Video: NBA Partizan ubacio "stotku" i demolirao Zadrane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA