Nikola Jokić pričao o igranju za Srbiju: "Uživao sam predstavljajući njih! Svako bi trebalo to da uradi"

 
S. L.
S. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Košarkaši Denver Nagetsa su se okupili i spremni su za početak nove sezone u NBA ligi, gde će pokušati da osvoje novi šampionski prsten. Naravno, najviše se nade polaže u Nikolu Jokića koji je i najbolji igrač ove ekipe, a koji se obratio medijima.

Nikola Jokić je na konferenciji pred start sezone odgovarao na pitanja novinara, a neka od njih su bila vezana i za igranje u reprezentaciji ovog leta.

Podsetimo, Nikola Jokić je osvojio bronzanu medalju sa košarkaškom reprezentacijom Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Zbog toga, on je upitan i o tome, da li može da uporedi tu medalju sa osvajanjem šampionskog prstena.

- To je slično i drugačije. Osvojiti nešto prvi put ikada za ovu organizaciju i za mene lično, naravno da je posebno. Igranje za reprezentaciju donosi jedinstvene emocije, jedinstvene osećaje. Igranje sa prijateljima s kojima sam odrastao, igranje protiv njih od kad smo imali 13, 14 godina, sada se takmičimo za nacionalni tim protiv najboljih timova na svetu.

On je ovog leta igrao za reprezentaciju, dok je prethodnog leta propustio okupljanje na Mundobasketu, pošto je tada osvojio NBA prsten.

- Mislim, naravno, neću reći da mi ništa nije oduzelo jer sam zaista uživao igrajući za reprezentaciju, igrajući za svoje prijatelje, predstavljajući svoju zemlju, svoj rodni grad, porodicu. Mislim da je to sjajno iskustvo i mislim da bi svaki igrač koji ima priliku to da uradi trebalo to da iskoristi. To je potpuno drugačije takmičenje. U suštini, svaka utakmica je važna. Ako izgubiš, ideš kući. Mislim da je zaista, zaista zanimljivo.

(Telegraf.rs)

Video: Micić bi voleo da jednog dana zaigra sa Jokićem, a otkrio je i koji je nadimak imao u osnovnoj školi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA