Vršac zagrmeo novim saopštenjem! Obratili se i domaćem treneru: "Da li srpskoj košarci i treba ABA liga?"

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Jadranska liga je ostala zatečena, nakon što su košarkaški klub Vršac i Sloboda iz Užica odlučili da odjave ABA 2 ligu. Prvo je to uradio Vršac, koji je trebalo da odigra svoje prvo kolo, čime su i napravili jedno veliko iznenađenje.

Ova odluka Vršca je naišla na podržavanje, ali i na osude drugih, međutim, sada su se i sami oglasili novim saopštenjem.

Oni su odgovorili na prozivke koje su došle od strane Strajina Nedovića koji je trener Zlatibora.

Saopštenje kluba prenosimo u celosti.

- Poznati kao klub koji ne pribegava čestim zvaničnim saopštenjima i medijskom eksponiranju, prinuđeni smo ponovo obratiti se javnosti, a u vezi sa izjavama trenera Zlatibora,

Strajina Nedovića koje su se danas pojavile u pojedinim medijima, a koje se odnose na našu odluku da odustanemo od igranja u ABA 2 lige ove sezone.

- Pre svega, ne možemo reći da smo iznenađeni, kao ni da smo uvređeni niti pogođeni njegovim izjavama, jer se uvek vodimo starom krilaticom da nije važno šta se kaže, već ko to kaže.

Nazivati nas neozbiljnim i nekorektnim zbog odluke da u ovom trenutku odustanemo od regionalnog takmičenja jer ne vidimo njegovu smisao je krajnje neprofesionalno, nekolegijalno i da mi kažemo sa mnogo većom težinom nekorektno.

- Dugo smo razmišljali o tome kakav stav želimo zauzeti i u kom smeru želimo ići i ostali smo mu dosledni, za razliku od gospodina Nedovića koji svoje stavove menja ne iz dana u dan, već iz časa u čas. Shvatiti ozbiljno čoveka koji izjavljuje da je njegovom klubu ABA liga, citiramo, „prijala samo turistički, gde su na balonima uživali, družili se i odmarali" bilo bi neozbiljno sa naše strane. Ali takvom čoveku ne možemo dopustiti da blati ime Vršca i svega onoga što naš klub od svog postojanja predstavlja u srpskoj, regionalnoj, a nekada i u evropskoj košarci.

- Ne želeći nikoga da vređamo, jer to ne liči na nas kao klub i pojedince koji smo na čelu kluba, ovim putem poručujemo gospodinu Nedoviću da se pozabavi sobom i svojim stavovima i potezima, jer ovim što pokazuje trenutno degradira sam sebe i kao čoveka i kao trenera. Bilo bi jako korisno za košarku, ali prvenstveno za njega lično, da se dogovori sa sobom i odluči se da li srpskoj košarci treba ABA liga i šta nam ona donosi, jer kontadiktorne izjave koje daje štete njemu kao stručnjaku, a ne nama kao klubu sa jasno izraženim stavom.

(Telegraf.rs)

-

Video: Nilikina opisao Jokića, Dončića i Vembanjamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA