Ostoja Mijailović otkrio budžet KK Partizan: "Imamo 23 miliona evra za ovu sezonu, ovoliko nam daje država"

 
S. L.
S. P.
S. L. S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 15

Košarkaški klub Partizan je odlično startovao novu sezonu, pošto su slavili protiv Borca iz Čačka u okviru prvog kola ABA lige. Samo 24 sata nakon ovog meča, oglasio se i predsednik kluba Ostoja Mijailović koji je otkrio i budžet ekipe.

Partizan je od dolaska Željka Obradovića uspeo da zaigra u Evrokupu, onda su se vratili i u Evroligu, gde su bili nadomak fajnal-fora u onoj seriji protiv Real Madrida. Samim tim, ambicije i želje su rasle, pa i sam budžet kluba.

Evidentno je bilo da Partizan iz godine u godinu novčano prati svoje ambicije, a Ostoja Mijailović je otkrio i budžet kluba za ovu sezonu.

On je rekao da je budžet tima čak 23 miliona evra.

- Sve zavisi od budžeta. Do sada nisam govorio, mi smo budžet pre nekoliko dana usvojili, a on je 23 miliona evra. Što se tiče igrača i stručnog štaba, budžet iznosi 15 miliona evra, a ostatak su troškovi kluba. Takođe, u tih 23 miliona evra, država je dala 5 miliona evra, što očekujemo i ove godine. Dakle naši prihodi su 18, a državni pet miliona evra. Samo da napravim paralelu, kada sam došao u klub dugovi su bili 15 miliona evra, tada je imao budžet 1.5 miliona. Kada sam došao imao sam osam trenera koji su radili u Partizanu i devetog Mutu Nikolića.

- Bilo je preko 100 igrača na platnom spisku, a sada je situacija drugačija, svi su dugovi isplaćeni, porez smo od septembra do septembra uplatili preko 6 miliona evra, uskoro očekujemo da uđemo u reprogram, sada rešavamo i taj dug i posle toga neće biti dugova u nekom bližem periodu -

(Telegraf.rs)

Video: Nilikina opisao Jokića, Dončića i Vembanjamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    26. septembar 2024 | 18:54

    Slusam Ostoju na RTS-u i kaze kako je presrecan kako mu izgleda partizan, a partizan nikad crnji samo 2 Srbina. Svaka cast Ostoja Srbine

  • Van Helsing

    26. septembar 2024 | 18:37

    Pet miliona od drzave.........znaci Zoc nije bio u pravu kad je rekao da niste drzavni projekat, ipak jeste.

  • Zeljko

    26. septembar 2024 | 18:59

    Skupe njive Ostojine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA