"Šta ako Jokić uzme jednu trojku više?": Meloun video Nikolu posle paklenog leta, pa progovorio

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Došao je deo godine kada se u NBA ligi klubovi predstavljaju medijima sa svojim timovima, a tim povodom pred novinarima se našao trener Denver Nagetsa Majk Meloun.

On je pričao o brojnim temama, osvrćući se pre svega na nove momke, poput Rasela Vestbruka, ali i na stvari koje mogu da rade bolje.

- Bili smo treći u našoj diviziji, najtežoj u ligi, iza Minesote i OKC-a. Naš procenat pobeda protiv timova koji su ušli u plej-of nije bio tamo gde treba da bude. Dominirali smo protiv timova sa manje od 50% pobeda, ali možemo bolje da pobeđujemo i savladavamo najbolje timove. Na skoku, znaš, moramo da budemo mnogo bolji u defanzivnom skoku, što mislim da će nam pomoći da postanemo bolji tim u tranziciji. Pre dve godine smo bili među prvih pet timova u tranzicionom napadu. Prošle godine smo bili na 17. mestu, i to ne može biti samo zbog toga što sada imamo Rasela Vestbruka. Bićemo bolji tim u tranziciji. Svi moramo da učestvujemo u tome - počinje Meloun.

Potom je pričao o tome kako mogu da poprave svoj šut, a da tu ulogu uzimaju najbolji igrači, pa i Nikola Jokić.

- Sada smo među 10 najboljih timova po procentu šuta za tri poena, ali smo poslednji po broju pokušaja. Kako možemo da generišemo više otvorenih šuteva, više pokušaja? I realnost je, znaš, ako Džamal Marej uzme još jednu trojku po utakmici, Majkl Porter uzme još jednu trojku po utakmici, Nikola uzme još jednu trojku po utakmici, idemo sa 30. na 15. mesto. Tako da znam da se mnogo priča o tome, i broj trojki koji smo šutirali prošle godine je bio isti kao i godinu pre toga. Ali, znaš, imamo šutere. Imamo stvarno dobre šutere, pa hajde da pokušamo da šutiramo 35, 36 trojki po utakmici, sve dok su to pravi šutevi. Ali, da, ima toliko prostora za poboljšanje - dodaje.

Osvrnuo se i na to šta očekuje od naredne sezone, koji su ciljevi tima.

- Posle sezone gde svi govore da si podbacio, moj posao je da osiguram da ne čitamo sve te gluposti. Mi smo dobar tim. U poslednjih šest godina, niko na Zapadu nije ni blizu postigao ono što smo mi postigli. I podsećajte se toga, ali i izazivajte sebe da ne budete zadovoljni, već da gurate sebe i svoje saigrače da postanete još bolji. I radujem se što ćemo nadograđivati ono što smo postigli u poslednjih šest sezona i pokušati da osvojimo još jednu titulu - zaključio je.

(Telegraf.rs)

Video: Leteo je u vazduh trener Denvera: Jokićava braća u ludoj proslavi MVP titule Nikole jokića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA