"Jokić je od Amerikanaca napravio budale ": NBA legenda isprozivala Drim tim u meču sa Srbijom na OI

 
S. G.
S. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

NBA legenda Oskar Robertson nije bio zadovoljan načinom na koji je reprezentacija SAD-a igrala protiv Srbije i Nikole Jokića na nedavno završenim Olimpijskim igrama.

Nikola Jokić je poveo Srbiju do bronze na Olimpijadi u Parizu. Dvostruki MVP NBA završio je polufinalni susret protiv reprezentacije SAD sa 17 poena, pet skokova i 11 asistencija, dok je njegov tim izgubio (91-95).

Legendarni Robertson ističe da je Jokić "napravio haos" i nije se saglasio sa načinom na koji je američka ekipa branila svestranog centra.

- Ono što me više od svega smeta je kako može tip tako lako da dođe do vas i da vas obiđe? - upitao je Robertson na 'All The Smoke' podcastu sa Metom Barnsom i Stivom Džeksonom, osvrćući se na ono što je smatrao defanzivnom lenjošću američkog tima.

- Ne pomeraju [noge]! Jokić je napravio budalu od SAD-a samo zato što se taj bek nije borio da dođe do svog čoveka. Nikada ne bih dozvolio da mi se pikovi prebacuju na mog čoveka. Zašto bih išao unutra da se borim sa tipom od 2.24 m, a SAD je stalno to radila i Jokić je stalno postizao poene. Šta je radio trener, [Stiv] Ker? - zapitao se 12 puta izabrani All-Star igrač.

- Ne možete reći da želite da Stiv Kuri pređe na Jokića unutra. Pa, Kari se ionako ne bi prebacivao, tako da to ne bi imalo značaja.

Da podsetimo, Robertson je igrao u NBA od 1960. do 1974. godine sa Sinsinatijem  i Milvoki Baksima i bio je jedan od najboljih plejmejkerа u istoriji lige. Bio je prvi koji je zabeležio prosek "triple-double" tokom jedne sezone, osvajajući titulu šampiona 1971. godine.

Jokić je na Olimpijskim igrama u Parizu imao prosek od 18.8 poena, 10.7 skokova i 8.7 asistencija.

(Telegraf.rs)

Video: Nilikina opisao Jokića, Dončića i Vembanjamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    26. septembar 2024 | 14:16

    Pita se kako je moguće da ih Jokić tako lako obiđe u igri......pa on je najbolji od njih svih u Americi......još da nije bilo bakirovog sudije možda bi Jokić i društvo isvojili i zlato......ne moždà nego sigurno.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA