Bio je najmlađi MVP NBA lige, povrede ga uništile, a sada ide u penziju

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Derik Rouz, čikaški fenomen i jedno od najprepoznatljivijih lica NBA lige, odlučio je da završi profesionalnu karijeru, zatvarajući tako jednu od najuzbudljivijih, ali i najmaleroznijih košarkaših priča.

Ovu informaciju objavio je Šems Čarania, koji je napisao:

- Nakon 15 sezona u NBA ligi, Derik Rouz se povlači iz košarke. Rouz, najmlađi MVP u istoriji NBA, rekao je za Atletik: "Sledeće poglavlje se odnosi na ostvarivanje mojih snova i moj dalji rast"

Inače, Rouz je rođen 4. oktobra 1988. godine u Čikagu, a od malih nogu pokazivao izuzetan talent, inspirisan svojim idolom, Majklom Džordanom. Njegova karijera počela je u srednjoj školi "Simeon Career Academy", gde su ga treneri i navijači već tada smatrali za buduću zvezdu.

Nakon uspešnog studiranja na Univerzitetu u Memfisu, Roouz je na NBA draftu 2008. godine izabran kao prvi pik od strane Čikago Bulsa. U svojoj debitantskoj sezoni, osvojio je titulu novajlije godine i ubrzo postao ključni igrač tima. Njegov uzlet dostigao je vrhunac 2011. godine kada je proglašen najkorisnijim igračem lige, postavši tako najmlađi MVP u istoriji NBA. Njegova brzina, atletizam i sposobnost da kontroliše igru učinili su ga ne samo zvezdom, već i simbolom nade za čikašku publiku. Zanimljivo, Rouz i Majkl Džordan su jedini igrači Čikago Bulsa koji su postali MVP NBA-lige.

Međutim, Rouzova karijera bila je obeležena brojnim povredama, koje su ga često prisiljavale na duža odsustva sa terena. Povrede kolena, bacile su senku na njegov nekadašnji sjaj. Iako je pokazivao neverovatnu otpornost, povratak nije bio onakav kakav su navijači priželjkivali, a njegov timski duh nikada nije izostao.

Tokom svoje karijere, Rouz je igrao za više ekipa, uključujući Njujork Nikse, Klivlend Kavalirse, Minesotu Timbervulvse i Detroit Pistons. U svakom timu ostavljao je trag, ali je njegov povratak u Čikago, gde je sve započeo, bio emotivan trenutak za njega i njegove obožavaoce. Iako su povrede značajno uticale na njegovu karijeru, Rouz je ostao upamćen kao jedan od najtalentovanijih plejmejkera u istoriji lige.

Ono što je sigurno, posle kraja karijere, ostaje njegova priča, a ona će ostati simbol borbe i strasti prema košarci.

(Telegraf.rs)

Video: Trojke, zakucavanja, rampe: NBA izdanje Partizana na otvaranju sezone ABA lige

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA