Šok! Još jedan srpski tim odustaje od ABA lige: Da li se sprema teren za jaki KLS?

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Tokom dana stiglo je zvanično saopštenje ekipe Vršca koja je navela da neće da učestvuje u ABA 2 ligi, te da se u potpunosti okreće domaćem prvenstvu i KLS-u.

To je već dalo naznaku da se dešavaju promene u razmišljanju naših klubova, te da sve više žele da se okupi jako domaće prvenstvo koje može doneti našim klubovima više nego regionalno takmičenje.

Od naznaka da će Nebojša Čović biti novi čelni čovek u Košarkaškom savezu Srbije pojavljuje se još jedno saopštenje, a ovog puta je akter ekipa Slobode iz Užica, koja je trebala da bude prva zamena za Vršac.

Ipak sada se oglasio čelni čovek Slobode, Ratko Radovanović, koji je rekao da ih ne zanima regionalno takmičenje, te da im je potpuni prioritet KLS.

Saopštenje Radovanovića prenosimo u celosti:

- Pravi potres u košarkaškoj Srbiji danas je izazvalo saopštenje Vršca Meridianbet u kome javnost obaveštavaju da ne žele igrati ABA 2 ligu ove sezone, te da se okreću Košarkaškoj ligi Srbiji, u kojoj vide budućnost srpske košarke.

Iz ABA su odmah reagovali, pa su u skladu sa prošlosezonskim plasmanom u KLS, a na osnovu izraženih želja klubova da nastupe u ovom takmičenju ukoliko dođe do eventualnog odustajanja, pozvali Slobodu, Radnički Kragujevac i Joker.

Tas na vagi, bar što se Slobode tiče, prevagnuo je na stranu KLS, što je u razgovoru za našu zvaničnu stranicu potvrdio direktor Užičana, Ratko Radovanović.

"Istina je da smo mi pred početak sezone poslali dopis u ABA da smo raspoloženi da igramo ukoliko se otvori prostor, ali da ne želimo ništa da plaćamo. Tražili smo rok do petka, međutim, iz lige su istakli da im je to kasno i tu stavljamo tačku na sve priče i špekulacije o našem učešću u regionalnom takmičenju. Ne želimo da plaćamo nešto što nam ne donosi i ne može doneti baš ništa. Koja je svrha plaćanja onda? Kako kažu, ni kesu bombona ne dobiješ", istakao je Radovanović.

Stav Slobode i Radovanovića kao direktora jeste da svi klubovi treba da se usaglase i zauzmu jasan i jedinstven stav koji će da vodi samo ka jednom, a to je profesionalna liga Srbije.

"KLS je prioritet i ne zanima me ništa drugo. ABA liga srpskim klubovima uopšte ne treba. Ako neki klub iz Srbije i bude prvi opet ne može da uđe u elitni rang regionalnog takmičenja. Moraš nekoga izbaciti, verovatno neki naš klub i tu samo gubi srpska košarka. Igrali bismo mi da je besplatna, ali da se razumemo, ja sam za opciju profesionalne srpske lige i to se već jednom mora preseći", istakao je Radovanović.

Direktor Slobode smatra da je sazreo trenutak za početak pregovora i rada na formiranju lige već od naredne sezone.

"Ako to stvarno žele klubovi, već sada treba da krenemo da radimo na tome, da bismo naredne sezone imali jaku srpsku ligu, sa ekipama iz ABA. Imamo mi dovoljan broj klubova, negde do 14 i time bismo zadovoljili sve košarkaške centre. Šta bismo dobili? Mnogo, kako na marketingu, posećenosti, interesovanju, promociji, ali i na još većem kvalitetu. Da se ne shvatim pogrešno, mi kvalitet već posedujemo i to je neosporno. Prvih osam klubova iz KLS je jače od pola ABA 2 lige, a donekle i od poslednjeplasiranih u ABA 1 ligi. I zaista nemamo dilemu i želimo da se naš glas i stav jasno čuju - prioritet nam je srpska košarka i domaća liga i tome ćemo uvek težiti", poručio je Ratko Radovanović.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović pozdravljen gromoglasnim aplauzom od strane Grobara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Atila17

    25. septembar 2024 | 22:09

    Koji klub je jedini nekada bio protiv ABA?!?? Dok je Nebojša svim silama jurio ka njoj???????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA