Ocokoljić iskren posle poraza od Partizana: "Naš cilj je da opstanemo u ligi"

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Košarkaši Borca su ubedljivo poraženi nakon prvog kola ABA lige od Partizana, a pred novinare je izašao trener Čačana Saša Ocokoljić.

Pre svega je čestitao crno-belima, a onda se osvrnuo na tok meča i greške nejgovog tima.

- Najpre čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi. Mislim da su imali mnogo bolji ritam igre, normalno, pričamo o velikoj razlici u kvalitetu. Što se tiče same utakmice, igrali smo korektno prvo poluvreme, Partizan je jako dobro šutirao. Imali smo pomračenje u 3/4, taj rezultat je definisao utakmicu. Kada ovakvi igrači dođu do ovakvog samopouzdanja, završi se ovako. Kad vidimo statistiku, oni su imali 45 skokova naspram naših 30, jako dobar šut za tri poena. To je odlučilo da se utakmica završi ovom razlikom. Igrali smo korektno u nekim segmentima, za nas je bila jako bitna utakmica da vratimo Valinskasa koji je propustio čitavu sezonu i Smita da uključimo koji se priključio ekipi. Čestitke Partizanu, želim im sve najbolje. Okrećemo se novim utakmicama i onome što je naš cilj, a to je borba za opstanak - rekao je Ocokoljić.

Upitan je o stanju uroša Čarapića...

- Uroš Čarapić je na prvoj prijateljskoj utakmici teško povredio koleno, operisan je i propustiće celu sezonu. Valinskas je imao tešku povredu i propustio je pripreme, Manojlović... Imali smo poprilično tešku predsezonu.

Furmanavičijus je nova ličnost u Čačku, a Ocokoljić je objasnio kakva je bila njegova uloga.

- Nemamo neka personalna i privatna očekivanja, radi se o igraču koji je bio treći strelac litvanskog šampionata. Normalno, kao i u slučaju svakog drugog igrača, osnovni cilj je da nam pomogne kvalitetom igre i da ostanemo u ligi - zaključio je.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači pozdravili igrače Partizana po izlasku na parket

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA