Ergin Ataman provocirao navijače, usledila šokantna odluka Fenerbahčea

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Košarkaši Panatinaikosa oporavili su se od poraza od Partizana doživljenog pred 35.000 navijača u Atini i u Turskoj u utorak razneli Galatasaraj 85:56. Duel će ostati upamćen po skandalu, koji se dan kasnije prelio...

Trener grčkog tima i selektor Turske Ergin Ataman je prema navijačima gestikulirao aludirajući na rezultat 3:1, sa koliko je upravo Galata slaviila protiv Fenerbahčea u duelu fudbalske Superlige.

To je razljutilo sve u sportskom društvu Fenera, pa je košarkaški klub iz revolta saopštio da više neće slati igrače u nacionalni tim dok je Ataman selektor, iako se Ergin izvinio.

U saopštenju se ističe da je njegovo ponašanje nedopustivo.

- Poznato je javnosti ponašanje koje je pokazao glavni trener seniorske muške reprezentacije nakon meča svog tima 24. septembra 2024. godine, usmereno prema ljudima sa tribina.

Karakter, ponašanje i misija ove osobe, na osnovu njegovih prethodnih dela i stavova, sada su očigledni. Ono što je uradio pred milionima gledalaca potpuno je suprotno dostojanstvu i identitetu pozicije „glavnog trenera reprezentacije“.

Reprezentacija pripada svima nama. Svaka osoba koja je deo ovog tima mora da deluje s tom svešću i odgovornošću.

Ovo ponašanje, koje je izvedeno u pokušaju da se umiri jedna zajednica, predstavlja veliko nepoštovanje prema našoj zajednici, dostojanstvu pozicije glavnog trenera reprezentacije, pa čak i prema našoj zemlji.

Njegovo izvinjenje našoj zajednici nije uzeto u obzir od strane nas.

Kao Fenerbahčke, obaveštavamo javnost da dok god ova osoba, koja je prekoračila svoje ovlašćenje, ostane na ovoj poziciji—koja zahteva suštinske osobine kao što su „dostojanstvo“ i „neutralnost“—odlučili smo da ne šaljemo igrače iz našeg kluba u seniorsku mušku reprezentaciju - stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Arijan Lakić o Željku Obradoviću i Partizanu: "Neverovatno je šta sam naučio samo za mesec dana"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA