Avramović opet progovorio o odlasku iz Partizana: "Klub je imao neke nove planove..."

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Jedan od najboljih košarkaša Srbije u poslednjih nekoliko ciklusa Aleksa Avramović ovog leta je napustio Partizan posle tri godine i odlučio se da prihvati ponudu moskovskog CSKA, za koji je već i debitovao.

Sjajno je odigrao u prvom kolu VTB lige ubacivši Uniksu 14 poena, pored 4 skoka i 5 asistencija u trijumf od 71:55 i najavio da bi mogao da bude odlično pojačanje.

Aleksa je u međuvremenu u razgovoru za "Sportklub" opet govorio o odluci da promeni sredinu i ode u Rusiju.

- Fantastična odluka. CSKA je uz Real Madrid najbolji klub u Evropi i po svim parametrima oni to pokazuju. I organizaciono i u svakom smislu, a i Moskva je izuzetan grad. Gledao sam šta je najpozivitnije po mene, a nisam mnogo bolje mogao da nađem i prođem u Evropi - istakao je i nastavio:

- Nije bilo teško prilagoditi se iako sam se poslednji priključio timu zbog obaveza sa reprezentacijom. Ima Srba u Moskvi, ima ih i u fudbalskim klubovima Spartak i CSKA. Srđan Babić mi je komšija. Neke momke iz ekipe sam od ranije poznavao i zaista mi je bilo lako da se naviknem.

Zatim je istakao da je odlazak iz Partizana bio prirodan nakon svega.

- Odlazak iz Partizana bio je normalan sled okolnosti. Partizan je menjao tim, klub je imao neke nove planove tako da sam i ja razmišljao šta je najbolje za mene. Sve je bilo transparentno, nije bilo ništa sakriveno. Vagao sam ponude i na kraju izabrao CSKA. Najnormalnije smo se rastali, bez trzavica - istakao je Aleksa dodavši da ne može da razmišlja o tome da li bi ostao, da su i neki drugi igrači to uradili.

Na kraju je istakao da je boravak u crno-belom za njega sjajno iskustvo.

- Fantastično iskustvo, ništa ne bih menjao. Opet bih uradio isto. Fenomenalna energija što se tiče navijača i celog tog vajba oko Partizana. Iskustvo iz koga sam mnogo naučio u svakom smislu te reči. Lep period života i karijere. Željko mi je mnogo pomogao da izrastem u boljeg igrača. Pokupio sam mnogo korisnih informacija za nastavak karijere. Imam izuzetan odnos sa Obradovićem. Sjajno iskustvo i nezaboravni trenuci - rekao je Aleksa Avramović.

(Telegraf.rs / Sportklub)

Video: Stigao Aleksa Avramović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Colo

    25. septembar 2024 | 13:59

    Ima li ovaj ikakvog posla u Rusiji trenira li igraju li ikakve utakmice ili samo cmizdri za Partizanom

  • Iskreno

    25. septembar 2024 | 15:39

    Nije los, samo jos da ne zaborvlja loptu ponekad!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA