Startovao i Evrokup: Pecarski blizu dabl-dabla za ekipu Nenada Čanka, Ante Tomić došao glave Brunu Kaboklu

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Utakmicama prvog kola grupne faze takmičenja danas je startovala nova sezona u Evrokupu. Odigrana su četiri meča, a na samo jednom uspeo je da slavi gost. Do trijumfa su stigli Turk Telekom, Burg, Huventud i Gran Kanarija.

Turk Telekom je u ranijem terminu uspeo da se izbori sa Lijetkabelisom koji sa klupe vodi naš Nenad Čanak, a za koji nastupa Marko Pecarski, mada se može reći da se litvanski klub uopšte nije obrukao - 72:66.

Nekadašnji mladi srpski reprezentativac je meč završio sa 10 poena uz čak osam skokova i jednu asistenciju, a Lijetkabelis je imao čak tri igrača koji su dali po 12 poena - Jorgosa Kalaicakisa, Oleksandra Kovilara i Vitenisa Lipkevičusa. Sa druge strane, za Turk Telekom se istakao Joan Makundu sa isto toliko poena, kao i Entoni Braun sa 11 poena i 11 skokova.

Zanimljivo je bilo u Španiji gde je Huventud uprkos velikim ulaganjima Hapoela iz Tel Aviva uspeo da savlada ovaj izraelski klub na domaćem terenu - 78:75.

Gledali smo prvi put Bruna Kabokla posle odlaska iz Partizana, a Brazilac je postigao 14 poena. Međutim, glave mu je došao hrvatski košarkaš, Ante Tomić koji je došao do 17 poena uz 12 skokova.

U preostala dva meča videli smo pobede Burga na gostovanju Hamburgu (80:100), kao i trijumf Gran Kanarije protiv Trenta (84:78).

(Telegraf.rs)

Video: Arijan Lakić o Željku Obradoviću i Partizanu: "Neverovatno je šta sam naučio samo za mesec dana"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA